LIVE UPDATE Ziua 401 de război în Ucraina: Atac cu rachete rusești asupra blocurilor de civili din Zaporojie. SUA au antrenat militari ucraineni de la începutul războiului rus

Author: Diana Tilă
Actualizat: 31 mar 2023, 09:43

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 401-a zi. Armata rusă intensifică atacurile.

Administrația Militară Regională din Zaporojie a transmis prin intermediul unui comunicat că, Zaporojie a fost lovit, vineri, 31 martie, de multiple atacuri cu rachete care au cauzat pagube clădirilor.

Administrația militară a declarat că: ”Centrul regional și suburbiile au fost lovite de sistemul de lansare multiplă de rachete”.

Ei au descris impactul ca fiind ”cu zgomot în regiunea Zaporojie în această dimineață”.

Aceștia au transmis că nu sunt victime în urma atacului lansat de ruși, dar clădirile civile și clădirile rezidențiale au fost avariate de valul de explozii.

"Clădiri civile au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-o casă privată, iar valul de explozie rezultat a afectat casele din apropiere", se arată în comunicat.

Citește și: Rusia vrea să recruteze 400.000 de bărbați, pentru a fi înrolați. Ultima mobilizare ordonată de Vladimir Putin a vizat 300.000 de bărbați

SUA au antrenat militari ucraineni de la începutul războiului rus

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder,  a anunțat joi, 30 martie, că peste 7.000 de militari ucraineni au fost antrenați de către armata americană de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în urmă cu peste 13 luni.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

În această săptămână, 65 de militari ucraineni, antrenați să folosească sistemul de apărare de tip PATRIOT, la Fort Sill, în Oklahoma, s-au întors în Europa.

Citește și: Rusia a anunțat că a doborât, pe frontul din Ucraina, prima bombă americană GLSDB

Peste 4.000 de militari ucraineni urmează să-și încheie formarea interarme în Germania, la sfârșitul acestei luni, anunţă Ryder.

Între ei se află militari din două brigăzi- una echipată cu vehicule de luptă de tip Bradley, iar cealaltă echipată cu vehicule de tip Stryker.

Un băiat și-a pierdut viața în urma unui accident grav din Reșița

”În prezent, în zonele de antrenament de la Grafenwoehr şi Hohenfels se desfășoară formări suplimentare interarme, ale unui număr de două batalioane motorizate de infanterie, 1.200 de membri ai Forțelor armate ucrainene ”, a anunțat generalul american.

Pe 30 martie, Forțele de Apărare ale Ucrainei au respins peste 80 de atacuri inamice și au distrus mai multe drone.

 

 


Radu, foc și pară după întâlnirea cu Cristina, în camera roșie! „Niciodată nu lasă nimic de la ea!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi foști iubiți și cum s-a încheiat dialogul lor!