LIVE UPDATE Ziua 221 de război în Ucraina. AIEA confirmă capturarea de către ruși a directorului centralei de la Zaporojie

,
 Camioanele occidentale vor fi interzise în Rusia

Camioanele occidentale vor fi interzise în Rusia

[Sursa foto: PixaBay]

Este ziua 221 de război în Ucraina, trupele ucrainene au început să câștige teren în fața rușilor nemiloși, însă războiul este departe de a se încheia.

UPDATE 13:00: AIEA confirmă capturarea de către ruși a directorului centralei de la Zaporojie 

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat sâmbătă  "detenția temporară"  a directorului centralei nucleare ucrainene Zaporojie, Ihor Muraşov, transmite EFE. Într-un comunicat, agenția nucleară a ONU a semnalat că, după ce a fost informată de către Ucraina de detenție, a contactat  "autoritățile competente", într-o aparentă referire la Rusia, şi a fost informată că Muraşov  "este reţinut temporar".

Conform mandatului său de securitate şi protecţie nucleară, AIEA aşteaptă o soluţionare rapidă şi satisfăcătoare a chestiunii, a declarat directorul general al AIEA, Rafael Grossi. Comunicatul AIEA evidenţiază faptul că reţinerea lui Muraşov are un impact  "foarte semnificativ"  asupra securităţii şi protecţiei nucleare a centralei, ocupată din martie de trupele ruse.

"Detenţia unui membru al personalului centralei este o sursă de gravă îngrijorare, atât pentru impactul psihologic şi al presiunii asupra restului personalului, cât şi pentru faptul că este în detrimentul securităţii nucleare. Lipsa sa de la muncă are un impact imediat şi grav în luarea deciziilor pentru a garanta securitatea şi protecţia centralei", a declarat Grossi, care şi-a exprimat speranţa ca Muraşov să fie eliberat rapid şi să-şi poată relua atribuţiile la centrală.

Update 9:30: Orașul strategic Lîman a reintrat sub controlul ucrainenilor

Volodimir Zelenski a dezvăluit sâmbătă că luptele continuă în orașul strategic Lîman din regiunea Donețk, în ciuda anunțului făcut de Moscova privind retragerea trupelor ruse din acest oraș, relatează Al Jazeera și The Guardian.

„Steagul ucrainean se află deja la Lîman, în regiunea Donețk. Luptele continuă acolo”, a declarat Zelenski, în mesajul său video de sâmbătă seară, adresat națiunii.

Citeste si: „Sincer, toți veți muri”. Soldații care au fost pe frontul din Ucraina îi îndeamnă pe noii recruți să se întoarcă la Moscova

Camioanele înmatriculate în statele membre UE vor fi interzise în Rusia începând cu 10 octombrie

Moscova a anunțat sâmbătă că  circulația camioanelor înmatriculate în statele membre ale Uniunii Europene va fi interzisă în Rusia începând cu zece octombrie.

Interdicția privește camioanele prin care se realizează schimburi comerciale bilaterale între țările UE şi Rusia, precum şi tranzitul sau intrarea camioanelor din ţări terţe. Hotărârea priveşte, de asemenea, camioanele provenind din Marea Britanie, Norvegia şi Ucraina.

Interdicția va rămâne în vigoare până la 31 decembrie 2022. Ţările europene au interzis ieşirea camioanelor din Belarus şi Rusia pe 8 aprilie.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 220 de război în Ucraina. Șeful centralei Zaporojie ar fi fost răpit de ruși, susține directorul Energoatom

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

„Sincer, toți veți muri”. Soldații care au fost pe frontul din Ucraina îi îndeamnă pe noii recruți să se întoarcă la Moscova

Americanii s-au înșelat grav în privința `operatiunii militare speciale ruse` din Ucraina

„Sincer, toți veți muri”. Soldații care au fost pe frontul din Ucraina îi îndeamnă pe noii recruți să se întoarcă la Moscova

Caz șocant în Buzău! Adolescenți luați cu forța de pe un câmp, bătuți și sechestrați. Cine sunt agresorii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies