LIVE UPDATE Ziua 219 de război în Ucraina. Președintele Rusiei a semnat decretele de anexare a regiunilor Herson și Zaporojie. Zelenski le cere rușilor să îl oprească pe Putin

,

Vladimir Putin a semnat decretele pentru declararea independenței regiunilor Herson și Zaporojie,

Președintele Vladimir Putin  a semnat, joi seară, decrete de recunoaștere a independenței regiunilor Herson și Zaporojie, acesta fiind un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii.

 

„Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţa de stat în regiunile Zaporojie şi Herson ”,  declară el în aceste decrete, informează Reuters și  news.ro

Citeste si: Președintele Turciei a avut o conversație la telefon cu Vladimir Putin. Recep Erdogan i-a cerut două lucruri importante

Zelenski le cere rușilor să îl oprească pe Putin

Joi, 29 septembrie, Volodimir Zelenski a făcut un apel către poporul rus să îl oprească pe Vladimir Putin să continue războiul împotriva Ucrainei.

„Costul pentru că o singură persoană din Rusia vrea să continue acest război va fi că întreaga societate rusă va fi lăsată fără o economie normală, fără o viață decentă și fără respect pentru orice valori umane.

Acest lucru poate fi încă oprit. Iar pentru asta trebuie să opriți acea singură persoană din Rusia care își dorește războiul mai mult decât viața.

Viața voastră, cetățeni ai Rusiei ”, a spus Zelenski joi seară, în mesajul său adresat națiunii la finalul fiecărei zile, relatează CNN.

Citeste si: Volodimir Zelenski a îndemnat ONU să excludă Rusia din Consiliul de Securitate! Discursul președintelui ucrainean: „A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei”

 

​Biden spune că nu va accepta revendicările ruse în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a promis joi că nu va recunoaşte „niciodată, niciodată, niciodată” rezultatele referendumurilor „orchestrate de Rusia” în Ucraina, scrie  Agerpres.

Vreau să fiu foarte clar în acest sens: Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată, niciodată, vreodată revendicările Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei ”, a afirmat preşedintele american în cursul unui summit la Washington reunind lideri ai unor insule din Oceanul Pacific.

Citeste si: Motivul pentru care fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului a refuzat înrolarea în armată: „Sunt gata să merg, dar nu la cererea dumneavoastră”

„Aşa-zisele referendumuri au fost o parodie, o parodie absolută. Rezultatele au fost orchestrate la Moscova”, a adăugat preşedintele Biden, salutând „sacrificiul” ucrainenilor pentru „ a-şi salva poporul şi a menţine independenţa ţării lor”.

Referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă a mai estimat că „ agresiunea Rusiei în Ucraina, cu scopul de a promova ambiţiile imperiale ale lui Putin, este o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei”.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Salarii mai mari pentru bugetari și pensii majorate pentru militari de la 1 ianuarie 2023. Ce alte idemnizații ar putea crește de anul viitor

VIDEO - Atenție, imagini șocante: 16 morţi şi 24 de răniţi într-o explozie la o şcoală din Afganistan

Salarii mai mari pentru bugetari și pensii majorate pentru militari de la 1 ianuarie 2023. Ce alte idemnizații ar putea crește de anul viitor

Ce este sistemul e-SIGUR și cum îi monitorizează pe șoferi. Cei care nu respectă legea sunt pasibili de amenzi uriașe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies