Lista cu farmaciile care distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu

,

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu. Iată lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimatele.


In articol:

Românii de până la 40 de ani au fost îndemnați de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

Citeste si: Avertisment de urgență de la ministrul Sănătății! Românii trebuie să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a primi rețeta pastilelor cu iod

Iată lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimatele de iodură de potasiu

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg. Oficialii au subliniat că este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

“Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022 ”, afirmă sursa citată.

Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se pe site-ul Ministerului Sănătății. Însă, iodura de potasiu se administrează  NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților, insistă Ministerul Sănătății. 

Citeste si: Pastilele cu iod, distribuite gratuit prin intermediul farmaciilor. Cine le va primi și când ar trebui administrate

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală, iar în baza sa se vor elibera comprimatele.

"Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg.

Reamintim faptul că iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie.

Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv.

Puteți găsi lista farmaciilor comunitare care distribuie gratuit comprimatele de iodura de potasiu la: https://www.ms.ro/.../07/Lista-Farmacii-Iod-pe-judete-1.pdf

Important! Iodura de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților", a transmis Ministerul Sănătății.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ropote de aplauze pentru Alexandru Arșinel. Maestrul a fost condus pe ultimul drum

Senator american vede 'foarte posibil' un atac al Rusiei pe teritoriu NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Dan Negru a făcut publică ultima conversație telefonică cu Alexandru Arșinel. Cei i-a cerut marele actor cu puțin timp înainte să moară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies