Klaus Iohannis pleacă în vizită oficială în Azerbaidjan. Subiectele principale de discuție

Author: Lavinia Medrea

Subiectele principale de discuție

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, va pleca într-o vizită oficială în Azerbaidjan, la Baku, în intervalul 2 - 3 februarie 2023. Liderul român a fost invitat de președintele Ilham Aliyev.

Președintele Klaus Iohannis și omologul său din Azerbaidjan vor deschide Reuniunea ministerială

a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze.

Klaus Iohannis pleacă în vizită oficială în Azerbaidjan

Administrația Prezidențială a anunțat că vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Baku are ca scop continuarea discuțiilor purtate pe 17 decembrie 2022, la București, cu omologul său, Ilham Aliyev, de la Bucureşti, cu ocazia participării celor doi lideri de stat la ceremonia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei,

României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

Citește și: Austria ar putea accepta aderarea României la spaţiul Schengen, cu o condiție: "Nu am spus că nu ne putem înţelege niciodată"

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

„Republica Azerbaidjan este primul stat din regiunea Caucazului de Sud cu care România a ridicat relaţiile bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, în anul 2009, ambele state confirmând deschiderea şi interesul pentru aprofundarea acestuia, precum şi pentru dezvoltarea de proiecte strategice cu impact regional. În cadrul consultărilor politice de la Baku, cei doi Preşedinţi vor discuta aprofundat despre dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, transporturi, comerţ, investiţii, digitalizare, agricultură, educaţie şi cultură”

spune comunicatul Administrației Prezidențiale.

LIVE UPDATE Ziua 369 de război în Ucraina.  Rusia respinge planul de pace al Chinei. Volodimir Zelenski vrea să readucă steagul ucrainean în Crimeea:

Subiectele principale de discuție dintre Klaus Iohannis și Ilham Aliyev

Se va evalua stadiul implementării proiectelor de interconectare regională precum cablul submarin de transport pentru energie electrică se va discuta iniţierea de proiecte asemănătoare în domeniul digital. Un alt subiect care va fi discutat este extinderea cooperării privind iniţiativele strategice între Europa şi Asia Centrală, cu ajutorul punţilor de legătură ale României şi ale Republicii Azerbaidjan, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.

Citește și: Ursula von der Leyen vrea România cu orice preț în Schengen: "Voi lucra neobosit" Președintele Comisiei Europene şi Viktor Orban, întâlnire de gradul zero cu Klaus Iohannis pentru semnarea acordului referitor la independenţa energetică a țării noastre

Cu ocazia participării la deschiderea oficială a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, Preşedintele Klaus Iohannis își va oferi solidaritatea şi angajamentul României pentru asigurarea securităţii energetice europene prin extinderea colaborării cu partenerii din regiune şi alternarea surselor şi drumurilor de transport pentru resursele energetice.

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.