ISO 27001 ofera firmei protectia de care chiar are nevoie in aceste vremuri tulburi!

Certificarea ISO nu este o obligativitate pentru mediul de afaceri insa este un detaliu care face diferenta dintre o companie serioasa, profesionista, care se gandeste la satisfacerea nevoilor clientilor, si o firma care nu pune mare pret pe imaginea pe care aceasta o are. Mediul de afaceri a inceput sa inteleaga care sunt avantajele oferite de catre obtinerea unui certificat ISO motiv pentru care a crescut numarul firmelor certificate ISO.

Certificatul ISO 27001 este unul dintre cele mai importante certificate ISO

Organizatia Internationala de Standardizare este organismul care la nivel mondial se ocupa de stabilirea standardelor pe care trebuie sa le indeplineasca o firma pentru a obtine certificatul ISO. Dupa stabilirea acestor standarde, in fiecare tara exista firme care se ocupa cu procesul de certificare al firmelor care doresc obtinerea unui certificat ISO. Companiile care doresc sa se certifice ISO au de ales dintr-o varietate mare de certificate ISO. Acestea sunt clasificate in functie de domeniul de activitate al firmei care doreste obtinerea unui certificat ISO. Exista anumite certificate ISO care sunt recomandate tuturor firmelor care activeaza in mediul de afaceri pentru ca detinerea acestora le-ar aduce multe avantaje. ISO 27001 este unul dintre certificatele ISO care nu trebuie sa lipseasca nici unei companii pentru ca acest certificat ajuta la imbunatatirea securitatii informatiilor din cadrul companiei. Mediul in care traim este din ce in ce mai plin de amenintari la adresa securitatii datelor motiv pentru care fiecare dintre noi trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a preveni posibilitatea de a deveni victima persoanelor care se ocupa cu atacuri cibernetice. Firmele care obtin un astfel de certificat ISO vor avea parte de urmatoarele avantaje:

 • - Informatiile confidentiale vor fi pastrate in siguranta.
 • - Contribuie la cresterea increderii pe care clientii sau potentialii parteneri de afaceri o au fata de o companie care detine un astfel de certificat.
 • - Schimbul de informatii se realizeaza in cele mai sigure conditii.
 • - Contribuie la indeplinirea unor cerinte care permit ca firma sa participe la licitatii sau la proiecte cu finantare europeana, etc.
 • - Asigura un avantaj competitiv. Acest detaliu este foarte important si trebuie exploatat la maximum mai ales in conditiile in care obtinerea unui astfel de certificat nu este o operatiune greu de realizat si nici costisitoare.
 • - Mareste satisfactia clientilor, ceea ce contribuie la fidelizarea acestora. O companie, indiferent de domeniul de activitate avut se bazeaza pe clienti pentru a putea functiona. In momentul in care numarul acestora scade, si activitatea firmei are de suferit. Pentru a nu se intampla acest lucru este necesara fidelizarea clientilor. Acest lucru poate fi obtinut si prin certificarea ISO a firmei.
 • - Gestioneaza si minimizeaza expunerea la factorii de risc.
 • - Cladeste o cultura a securitatii la care poate adera mult mai multe companii.
 • - Contribuie din plin la protejarea companiei, a bunurilor detinute de catre companie precum si la protejarea tuturor persoanelor care lucreaza in cadrul unei astfel de companii.

Pentru a putea obtine o astfel de certificare ISO trebuie apelat in primul rand la serviciile unei firme care ofera posibilitatea de a obtine o certificare ISO. Apoi, trebuie parcurse 3 etape, dupa cum urmeaza:

 1. Etapa preliminara. In cadrul acestei etape se dezvolta si se evalueaza un SMSI, se stabileste care este intreaga documentatie necesara obtinerii certificarii ISO si trebuie stabilit foarte bine care este planul pentru tratarea riscului care poate aparea in orice moment.
 2. In etapa cu numarul 2 se stabileste daca sistemul creat indeplineste regulile care trebuie respectate de catre toate firmele care doresc obtinerea unui certificat ISO 27001. In cazul in care toate detaliile sunt respectate se trece la etapa finala care trebuie parcursa pentru obtinerea unui astfel de certificat ISO.
 3. Etapa finala presupune viitoare audituri si reevaluari ale SMSI-ului. Scopul acestei ultime etape este de a urmari evolutia sistemului si de a asigura buna functionare a acestuia.

Dupa cum bine se poate observa si din cadrul acestui articol, obtinerea unui certificat ISO 27001 nu este o actiune greu de realizat si nici macar costisitoare. Cu toate acestea, avantajele oferite de catre detinerea unui astfel de certificat ISO sunt foarte importante pentru buna functionare a companiei si pentru atingerea unui nivel cat mai ridicat de eficienta financiara.

Certificareiso.ro este alaturi de toate firmele care doresc sa devina cu adevarat profesioniste

Avand o experienta vasta in domeniul certificarii ISO dar si multi clienti satisfacuti pana in momentul de fata, Certificareiso.ro este firma catre care trebuie sa te indrepti in cazul in care doresti obtinerea unui certificat ISO. Personalul profesionist care lucreaza in cadrul acestei firme dar si rapiditatea cu care acestia lucreaza fac ca firma pe care o detii sa fie certificata intr-un timp foarte scurt. Si la costuri foarte mici. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a beneficia de oferta de nerefuzat oferita de catre certificareiso.ro este sa intri in contact cu reprezentatii acestei firme. Acesta este inceputul obtinerii certificarii ISO.

Concluzii

Societatea in care traim este din ce in ce mai nesigura in ceea ce priveste pastrarea informatiilor in cele mai sigure conditii. Pastrarea confidentialitatii informatiilor este un detaliu foarte important in orice domeniu de activitate. Acest lucru poate fi obtinut prin investirea in permanenta in sisteme de protejare a datelor dar si prin respectarea anumitor pasi. Certificatul ISO 27001 este solutia cu ajutorul careia informatiile din cadrul unei firme sunt tinute secret. Asadar, pentru ca firma ta sa nu cada prada persoanelor care se ocupa cu furtul informatiilor apeleaza la certificareiso.ro pentru a obtine certificatul ISO care demonstreaza faptul ca firma pe care o detii este sigura din punct de vedere a protejarii informatiilor.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate