"Intrarea in IAD", cea mai adanca groapa sapata de oameni. Este infricosator ce spun localnicii

În timpul Războiului Rece, confruntarea SUA - Rusia s-a dat pe numeroase fronturi, iar cele două țări s-au lăudat inclusiv că vor săpa cea mai adâncă groapă


In articol:

Locul ales de Rusia pentru acest proiect a fost Peninsula Kola, aflată în Cercul Arctic, iar startul a fost dat în anii 1970.

Aici, timp de 20 de ani sovieticii au adus mașinării speciale și au săpat continuu, ajungând la adâncimea de 12,2 kilometri.

Proiectul a fost însă oprit după prăbușirea URSS, în 1992, deși scopul inițial era să ajungă la mantaua Pamântului, aflată la 40 de kilometri adâncime.

În acel moment, temperatura la care săpau mașinăriile era de 180 de grade Celsius, de două ori mai mai mare decât se anticipa, iar utilajele nu mai puteau funcționa normal.

În prezent, craterul de 12,2 kilometri încă există în Peninsula Kola, însă intrarea a fost sigilată. Între timp, a devenit o atracție turistică.

Oamenii din zonă au denumit locul ”intrarea în iad”, iar unii dintre ei se jură că, atunci când era deschis, puteau auzi cum sunt torturate sufletele în iad.

Citeste si: Avea poftă de amor, așa că a apelat la o prostituată. În plină acțiune, bărbatul și-a scos prezervativul. După câteva zile, ceva năucitor i s-a întâmplat

Citeste si: Boala extrem de dureroasa de care suferea Nicolae Ceausescu, secret de stat

Citeste si: „Mama mă obliga să mă uit la ea în timp ce făcea amor cu tatăl meu vitreg, dar apoi ceva înfiorător s-a întâmplat. L-am implorat sa nu o faca”

Alte două țări care au încercat să sape cea mai adâncă groapă, SUA și Germania, au abandonat proiectul înainte să ajungă la 10 kilometri, după ce s-au tăiat fondurile.

Acum, Japonia a anunțat că va demara un proiect asemnător, în încercarea de a ajunge la mantaua Pământului.

Vezi cele mai noi stiri Kanal D

sursa: stirileprotv.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies