INML nu va mai elibera certificatul de virginitate. Petiția #DeNetestat a strâns, în doar o săptămână, peste 40.000 de semnături

,
certificat-de-virginitate-inml

INML nu va mai elibera certificatul de virginitate

[Sursa foto: Facebook: Centrul FILIA]

În urma nemulțumirilor care au luat naștere din cauza certificatului de virginitate, a luat naștere petiția #DeNetestat care a reușit să strângă, în doar o săptămână, peste 40.000 de semnături. Datorită acestui lucru, INML nu va mai elibera certificatul de virginitate.


In articol:

INML nu va mai elibera certificatul de virginitate, după ce, în urma petiției #DeNetestat, au fost strânse, în doar o săptămână, peste 40.000 de semnături. INML nu mai eliberează certificatul din data de 10 iunie.

Conform Dcmedical.ro, „virginitatea” nu este nici un termen medical, nici un termen științific, ci este un concept social, religios și cultural prin intermediul căruia este efectuată discriminarea de gen a sexului feminin.

Organizația Mondială a Sănătății nu a văzut cu ochi buni testele de virginitate și le-a considerat ca fiind o practică ce încalcă drepturile omului. Așadar, a luat naștere #DeNetestat, o campanie națională prin care s-a cerut eliminarea testelor de virginitate și, implicit, a eliminării certificatului de virginitate.

Citeste si: Gabriela Firea, despre interzicerea de către INML a testelor de virginitate. Aceasta susține că testele reprezintă un „abuz fizic și emoțional”

Mai mult decât atât, această campanie va continua, scopul fiind acela de a se opri distribuirea certificatelor de virginitate în toate unitățile medicale din România.

În continuarea celor menționate anterior, Organizația Mondială a Sănătății a mai spus că aceste teste nu pot dovedi, cu exactitate, dacă fetele testate au avut sau nu un contact sexual vaginal, ceea ce înseamnă că rezultatul este inutil, iar procedura le traumatizează pe fetele testate.

certificat-de-virginitate-inml

INML nu va mai elibera certificatul de virginitate

[Sursa foto: Facebook: Centrul FILIA]

Care au fost reacțiile în urma cel or 40.000 de semnături strânse?

„Ne bucură enormă receptivitatea oamenilor la mesajul campaniei și numărul mare de semnături de susținere pe care l-am strâns într-un timp atât de mic. Suntem foarte mândri că eforturile susținute ale Rețelei VIF și ale societății civile au determinat eliminarea testelor din INML, o primă schimbare în bine. Nu ne oprim însă aici, ci continuăm să spunem că virginitatea e #DeNetestat, până când testele de virginitate vor fi eliminate complet din toate unitățile de medicină legală din țară”, a spus Roxana Niță, Director de Creație DDB România.

„Am avut o astfel de solicitare, nu mai târziu de acum două săptămâni, în care o doamnă voia să vină cu verişoara, pentru a verifica integritatea himenală. Există situaţii în care testarea virginităţii nu are specificitate şi sensibilitate. Pe parcursul vieţii, copilul sau femeia, există posibilitatea ca himenul să se rupă, există posibilitatea unor accidente în care integritatea himenală să se deterioreze, de asemenea şi defecte genetice în care himenul să nu existe. Procedura nu are nici sensibilitate şi nici specificitate ”, a spus și Cristi Radu, medic ginecolog pentru Observator News, relatează dcmedical.ro.

Citeste si: Certificatul de virginitate, interzis de ONU, dar eliberat de medicii români. Sute de minore sunt obligate să se supună acestei practici barbare

Cele mai puternice argumente care au fost aduse în favoarea eliminării certificatului de virginitate au fost: discriminarea pe criterii de sex, siguranța și libertatea persoanei testate, dreptul la viață, integritatea fizică și, în cazul fetelor sub 18 ani, încălcarea drepturilor copilului.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un avion a zburat fix pe deasupra oamenilor. Privitorii, la doar câţiva metri de aeronavă în momentul aterizării pe un aeroport din Grecia VIDEO

Gabriela Firea, despre interzicerea de către INML a testelor de virginitate. Aceasta susține că testele reprezintă un „abuz fizic și emoțional”

Accident grav pe drumul dintre Orșova și Lugoj: Au fost implicate un TIR și un microbuz, cinci persoane încarcerate

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum poți intra în posesia cardului european de sănătate. Cu ajutorul lui, poți beneficia de asistență socială medicală în Uniunea Europeană

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies