Închisoare pentru persoanele care vor întreține relații intime în afara căsătoriei. Ce se întâmplă cu femeile care fac adulter

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 dec 2022, 13:29

Închisoare pentru persoanele care vor întreține relații intime în afara căsătoriei. Ce se întâmplă cu femeile care fac adulter

Sursa: pexels

Parlamentul vrea ca persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei să ajungă la închisoare, iar măsura urmează să vizeze atât străinii, cât și persoanelor care locuiesc în țară.

Parlamentul din Indonezia vrea ca persoanele care întrețin relații

intime în afara căsătoriei, fie ele cetățeni ai țării sau străini, să ajungă la închisoare. Legea ar urma să fie votată în doar câteva zile.

Indonezia vrea pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei

Luna aceasta, parlamentul din Indonezia ar urma să adopte o nouă lege penală prin care să fie pedepsite cu închisoarea până la un an toate persoanele

care, în Indonezia, vor întreține relații intime în afara căsătoriei.

Bambang Wuryanto, unul dintre politicienii implicați în acest proiect, a mărturisit că legea ar putea să fie votat chiar de săptămâna viitoare.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește pedeapsa pentru adulter, aceasta poate să intre în vigoare, dacă vor exista persoane care să depună plângeri la autorități. În acest caz, când vine vorba de persoanele căsătorite, partea îndreptățită

să depună plângere este soțul sau soția.

Citește și: Caz șocant în Alba. O minoră de 9 ani a fost violată de concubinul mamei sale și de un prieten al acestuia

Legea va permite, de asemenea, ca părinții persoanelor necăsătorite să le denunțe, dacă acestea întrețin relații intime și nu sunt căsătorite.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Legea ar putea reduce numărul de turiști din Indonezia

Conform Reuters, relatează BBC, grupurile de afaceri au declarat că sunt îngrijorate în legătură cu modul în care acest lucru ar putea să afecteze imaginea Indoneziei, ceea ce ar duce și la un număr mai mic de turiști.

„Pentru sectorul de afaceri, punerea în aplicare a acestui drept cutumiar va crea incertitudine juridică și îi va face pe investitori să se răzgândească în privința investițiilor în Indonezia”, a declarat Shinta Widjaja Sukamdani, vicepreșintele Asociației patronale din Indonezia.

În anul 2019, ar fi trebuit să fie adoptat proiectul anterior al codului, dar acesta a declanșat foarte multe proteste la nivelul întregii țări, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Printre persoanele care au ieșit în stradă se numără și studenți. Atunci, au fost folosite gaze lacrimogene și tunuri cu apă, pentru ca situația să poată fi ținută sub control.

Joe Biden și Xi Jinping, președintele Chinei, vor avea prima întâlnire oficială. Tensiunile dintre China și SUA au crescut, după ce America și-a arătat sprijinul pentru Taiwan

Citește și: Cine este polițistul din Cluj care a agresat sexual o fată în timpul unei petreceri. Partenerul tinerei nu a auzit-o țipând din cauza muzicii

În anul 2021, o femeie și un bărbat, din provincia Aceh, au primit fiecare câte 20 de lovituri de bici, deoarece au fost surprinși aproape unul de altul. Mai mult decât atât, în aceeași zi, doi bărbați au primit câte 40 de lovituri de bici, deoarece s-au îmbătat.

De asemenea, în aceeași provincie, o lege islamică extrem de dură pedepsește oamenii care joacă jocuri de noroc și pe cei care consumă alcool.