În ce condiții ar putea Rusia să folosească armele nucleare: „Răspuns de autoapărare față de un atac”

,
Arme nucleare Rusia

Joi, Rusia a afirmat că și-ar putea folosi armele nucleare din nou, în situații speciale. Iată despre ce este vorba.


In articol:

Ministerul rus de Externe a declarat, joi, că Rusia și-ar putea folosi armele nucleare exclusiv în „situaţii de urgenţă”, neavând ca punct de interes o confruntare directă cu NATO şi cu SUA, potrivit Reuters.

Rusia își va folosi armele nucleare în „situații de urgență”

Rusia arme nucleare

În timpul unui briefing, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Ivan Neciaev, a declarat că arsenalul nuclear ar putea fi utilizat de către Rusia strict ca măsură „de răspuns”.

„Doctrina militară a Rusiei permite un răspuns nuclear numai ca răspuns la ameninţarea cu distrugerea în masă sau când existenţa fundamentală a statului este ameninţată”, a precizat oficialul rus, Ivan Neciaev.

Citeste si: Agentie rusa: Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, vrea să trimită 100.000 de soldați în Ucraina, în sprijinul Rusiei: „Sunt foarte motivați!”

„Aşadar, utilizarea arsenalului nuclear este posibilă numai ca parte a unui răspuns de autoapărare faţă de un atac şi numai în situaţii de urgenţă”, a punctat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat mai devreme săptămâna aceasta că Rusia ”nu are nevoie” să-şi folosească arsenalul nuclear în campania sa militară în Ucraina, el calificând speculaţiile mediatice conform cărora Moscova ar putea desfăşura arme nucleare sau chimice în acest conflict drept ”minciuni absolute”.

Ce arme nucleare are Rusia și care sunt șansele să fie folosite

Se crede că Rusia deține aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice. Acestea pot fi plasate pe diferite tipuri de rachete care sunt utilizate în mod normal pentru a lansa explozibili convenționali. Ele pot fi lansate chiar și ca proiectile de artilerie pe un câmp de luptă.

De asemenea, au fost dezvoltate pentru avioane și nave- de exemplu, torpile și încărcături de adâncime pentru a ținti submarinele.

Citeste si: Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii: „Atitudinea Americii duce la conflict”

Singura dată când armele nucleare au fost folosite în conflicte a fost de către SUA la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial împotriva Japoniei. 

Dr. Williams spune că există un motiv în plus pentru care Rusia ar putea să nu folosească arme nucleare- China.

„Rusia este puternic dependentă de sprijinul Chinei, dar China are o doctrină nucleară «fără prima utilizare». Deci, dacă Putin le-ar folosi, ar fi incredibil de dificil pentru China să îl susțină. Dacă le-ar folosi, probabil că ar pierde China”, a spus expertul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

China a ordonat închiderea temporară a fabricilor din cauza celei mai puternici călduri resimțite în ultimii 60 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade

Video - Europarlamentarul PSD Victor Negrescu acuză guvernele europene de centru-dreapta că sunt ostile României în dosarul Schengen

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Finlanda și Estonia au cerut UE să nu mai dea vize turistice rușilor: „Nu e corect ca cetățenii Rusiei să călătorească în Europa ca turiști”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies