Granitul – materialul ideal pentru baia si bucataria ta

Atunci cand vine vorba de locuinta ta, nu este indicat sa fii chibzuit atunci cand faci amenajari, ci trebuie sa alegi cele mai bune materiale si personal cu experienta in domeniu, asta daca vrei ca rezultatul final sa fie cel asteptat. Daca iti doresti ca investitia facuta sa fie rentabila pentru o perioada cat mai mare de timp, atunci trebuie sa pui accent pe calitatea materialelor, indiferent de costurile acestora.

Unul din materialele utilizate frecvent in amenajarea locuintelor este granitul. Acesta este folosit atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare, din el confectionandu-se decoratiuni, glafuri, obiecte sanitare, pardoseli si blaturi de bucatarie. Piatra de granit este ideala pentru bucatarie si pentru baie, dar trebuie tinut cont de faptul ca, la fel ca orice material, are si avantaje, dar si dezavantaje.

Avantaje

Iata cateva motive pentru care granitul este perfect pentru amenajarea interioara:

Aspectul

Primul lucru pe care il asteptam, in general, de la locuinta noastra este sa arate bine, sa aibe un design pe gustul nostru, pentru a ne putea simti confortabil si pentru ca invitatii nostrii sa isi faca o prima impresie buna. De aceea, primul avantaj al granitului pe care il vom mentiona este faptul ca acesta ofera intregii locuinte eleganta, rafinament si bun-gust. Acest material se poate gasi intr-o gama variata de culori si modele, astfel ca se poate integra usor in designul camerei si poate fi pe gustul si celei mai nonconformiste si pretentioase persoane.

Durabilitate

Chiar daca am inceput cu aspectul, principalul avantaj al acestui material este durabilitatea. Granitul este o roca magmatica, ce se formeaza in urma procesului de racire lenta si cristalizare a lavei vulcanice. Modul sau de formare, cat si compozitia sa fac ca aceasta piatra naturala sa fie foarte dura si sa reziste in timp.

Protectia

Granitul este un material recomandat pentru baie si bucatarie, deoarece ofera protectie impotriva bacteriilor si a mucegaiului, astfel ca poate fi amplasat in locuri cu umiditate ridicata. Intretinerea mobilierului si obiectelor din granit se poate realiza foarte usor, fiind de ajuns curatarea cu ajutorul unei lavete umezite in apa calda si imbibate cu sapun lichid.

Rezistenta

Datorita compozitiei, granitul este rezistent atat la pete sau zgarieturi, cat si la temperaturi ridicate. Din acest motiv, se poate utiliza pentru realizarea blaturilor de bucatarie, pardoselelor sau obiectelor sanitare din baia ta. Un alt plus al sau este faptul ca nu isi pierde deloc din culoare.

Dezavantaje

La fel ca orice material, piatra naturala sau ca orice lucru, in general, si granitul are cateva puncte slabe, pe care ar trebui sa le aveti in vedere:

Intretinerea

Pentru ca acesta sa isi mentina rezistenta impotriva zgarieturilor si a petelor, trebuie sigilat periodic. De asemenea, trebuie avand in vedere faptul ca atunci cand un lichid foarte acid intra in contact cu granitul, acesta trebuie indepartat rapid, pentru a nu dauna.

Montajul

Durabilitatea si rezistenta nu sunt numai puncte forte, deoarece acestea ingreuneaza confectionarea si montarea obiectelor din granit. Greutatea acestuia si faptul ca este un material dificil de taiat, necesita atat utilaje profesionale, cat si personal cu experienta.

Costurile

Fiind o piatra naturala cu numeroase proprietati, achizitionarea granitului presupune costuri destul de ridicate. De asemenea, dificultatea cu care se realizeaza montajul aduce costuri suplimentare. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca granitul este un material putin mai accesibil decat marmura.

Asadar, daca vrei ca bucataria si baia ta sa aiba un aspect placut si un aer elegant si sa fie realizata dintr-un material rezistent la pete, umiditate, zgarieturi, temperaturi ridicate, dar si cu rezistenta in timp, poti apela cu incredere la granit, insa trebuie sa tii cont de faptul ca acest lucru presupune costuri ridicate si intretinere suplimentara.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies