Gradinile din Tohani, RAIUL MIGADALELOR aduse din tarile de la Marea Mediterana

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 14 iul 2022, 15:46

Pasim in tinutul migdalelor romanesti! Un colt de rai muncit din greu de taranii nostri, care cultiva aceste minunate fructe.

Gradinile din Tohani sunt raiul migdalilor adusi din tarile de pe langa Marea Mediterana si aclimatizati la noi. Oamenii locului spun ca traditia acestor plantatii exotice a inceput in urma cu aproape doua secole. Primii care ar fi adus puietii de migdali pe plaiurile lor au fost bogatasii care-si permiteau sa plece in vacante scumpe, in Grecia, Spania.

Acum, nu e om in Tohani sa n-aiba plantatie de migdali! „ Anul asta a

fost un an mai slab din punct de vedere al productiei. Nu exista un centru e colectare. Vin diverse persoane care cumpara cu bani, cu produse. Dau la schimb zahar, ulei, obiete din plastic ”, explica primarul comunei.

Cei care nu fac troc, dau intre zece si 15 lei pe un kilogram de migdale. Destul de putin daca ne gandim ca aceeasi cantitate de migdale intrece cu mult pretul, in marile magazine din

tara. Unde mai pui ca una este sa cumperi de pe raft o punga cu migdale si alta este placerea de a lua direct din livada migdale proaspete.

Pe langa faptul ca sunt delicioase cand le consumam, migdalele ofera organismului uman multiple beneficii. Acestea sunt o sursa excelenta de nutrienti cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre si vitamine.

George Tănase înnebunit după rețeta pregătită astăzi de Patrizia Paglieri, la “Dimineața cu noi”

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

##VIDEO121936##

 

 

Taguri: