Gândacii mișună peste tot într-un spital din România: "Îmi băgăm hârtie igienică în ureche, să nu mă trezesc cu vreunul"

,
Gandaci spital
Caz șocant la Brăila, unde Spitalul de Psihiatrie a fost invadat de gândaci.

Gândacii au invadat un spital din România. Insectele se află în saloane, pe paturi, pe holuri şi chiar şi în sala de mese.


In articol:

Gândacii mişună peste tot, în Spitalul de Psihiatrie din Brăila. Insectele se află în saloane, pe paturi, pe holuri şi chiar şi în sala de mese. Conducerea spitalului spune că nu poate stârpi insectele. Clădirea este veche, iar soluţiile de dezinsecţie nu fac faţă. În acelaşi timp, Directia de Sănătate Publică se declară şocată şi spune că că nu a primit nicio sesizare în ultimii ani! 

Gândacii mişună peste tot

Imaginile au fost surprinse de Valentin Marinescu, un tânăr externat în urmă cu câteva zile din spital.

„Stăteam la televizor și mă ciupise unul de umăr. Și la 20 de minute mă luase durerea de cap. Prin țevi, prin gresie peste tot. Seara îmi era și frică să dorm acolo. Îmi băgăm hârtie igienică în ureche că nu ne dădea vată, să nu mă trezesc cu vreunul”a declarat bărbatul.

Gandaci spital
Insectele se află peste tot, pe paturile pacienților, pe holurile spitalelor și mai ales în sala de mese.

Directorul instituției, Andreia Gavrilescu, dă vina pe clădirea veche, care ar avea mai crăpături, iar în acest caz, soluțiile de dezinsecţie nu pot face faţă. „Nu contest faptul că avem gândaci. Dar facem eforturi susținute și cheltuim sume mari că să putem să asigurăm nivelul igienic în spital. Gândacii din ouăle care au fost drpuse în zonele ascunse, crăpături, canaleturi, cu zone călduroase, încep să iasă”, a declarat aceasta.

Nicio sesizare la DSP

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Brăila susțin că nu au ştiut niciodată că spitalul este invadat de insecte. Directorul instituției, Gabriel Ciochina, spune că nu a fost făcută niciodată vreo plângere în privința gandacilor.

„Referitor la imaginile pe care le-am văzut. Sunt ca să zic așa puțin șocante, atâția gândăci care mișună prin acea locație. Din anul 2011 de când sunt director nu a fost niciodată nicio sesizare niciun aspect privitor la prezența gandacilor, care să-mi parvină in față” a declarat acesta.

Clădirea, deși renovată de urgență, nu a scăpat de această problemă. Încă de la începutul anului, conducerea spitalului a plătit pentru insecticid aproape 20 de mii de lei, dar fără niciun rezultat.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Situație disperată în secțiile ATI. Medicii trag un semnal de alarmă: „Se va ajunge în câteva săptămâni la...”

OFICIAL suspect: Călin Popescu Tăriceanu, pus sub urmărire penală de procurorii DNA. Sechestru de 800.000 dolari

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Cum scapi de gândacii de bucătărie. 7 metode eficiente

La Timisoara intervine armata! 43 de persoane au fost internate dupa deratizarea care a ucis doi copii si o mama

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies