Fostul soț al Biancăi Drăgușanu, suspect de proxenetism și trafic de droguri. Fetele erau erau obligate să practice prostituţia

,
Alex Bodi
Operațiunea împotriva rețelelor de crimă organizată a adus sute de percheziții chiar în această dimineață, cu scopul de a destructura grupări specializate în trafic de persoane, proxenetism, camătă, înșelăciune sau șantaj.

Poliția Română și DIICOT au declanșat, miercuri dimineață, mega-percheziții pentru dezorganizarea unor rețele de trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc și cămătărie.


In articol:

Miercuri dimineață, procurorii DIICOT  au descins la 23 de adrese din opt județe – Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea. Obiectivul fiind destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Rețeaua era condusă de locotenentul unui interlop celebru, arată DIICOT.

Percheziții pentru destructurarea unor rețele de trafic de persoane!

Printre persoanele aduse la audieri la sediul DIICOT Craiova se numără și Alex Bodi, soțul Biancăi Drăgușanu, dar și Adrian Tâmplaru, unul dintre liderii lumii interlope din Sibiu. 

Bărbatul este bănuit că era mâna dreapta a cunoscutului lider interlop, Adrian Tâmplaru, care i-a fost părinte spiritual lui la cea de-a doua căsătorie. Cei doi au dezvoltat în ultimii ani o relație foarte apropiată, dovadă numeroasele fotografii împreună din vacanțe, postate pe rețelele de socializare 

În trecut, Adrian Tâmplaru a lucrat cu Ion Clămparu. Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializate în principal în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism și în secundar în șantaj.

Procurorii au stabilit că „la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope(grupare specializată în traficul de persoane şi proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenţii lui persoanei mai sus menţionate), în timp ce se afla deţinut într-un penitenciar,

în perioada 2008- 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi au folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie- factori determinanţi pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituţiei), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor"

„După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi

adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia), şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil. Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme (chiar şi unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă", se arată într-un comuncat remis presei.

Alex Bodi
Fostul soț al Bancăi Drăgușanu ridicat din casă de mascați, acuzat că e șeful unei uriașe rețele de proxenetism

Care era modul de operare al proxeneţilor

  „În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

  Unele dintre victime au fost vândute altor traficanţi în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, toate acestea în scopul de a fi şantajată pentru a fi exploatată şi controlată cu mai multă uşurinţă.   Au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie.   O mare parte din sumele de bani obţinute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din ţară şi din străinătate", se arată în acelaşi comunicat de presă.  

 „Liderul grupării obişnuia să perceapă victimelor taxe de protecţie pentru desfăşurarea unor activităţi licite/ilicite, „locotenenţii săi” recurgând, deseori, la şantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane", se mai menţionează în comunicatul DIICOT.

Alex Bodi si Bianca Dragusanu
O mare parte din sumele de bani obținute astfel de membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din țară și din străinătate.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bianca Drăgușanu și Alex Bodi continuă războiul pornit împotriva lui Carmen de la Sălciua: "Te dai mare că ai ajutat-o cu 2 pungi de pufuleți și un iaurt"

TRAGEDIE Femeie A MURIT după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din Capitală

Advăruri nespuse despre Ana Porgras. Cum și-a înșelat aceasta antrenorii? La fel a făcut și cu Zanni. Detalii neștiute până acum (EXCLUSIV)

Bianca Drăgușanu o desființează pe Carmen de la Sălciua: "Ești penibilă! Cârtiță disperată!"

Bianca Drăgușanu a dezvăluit ce vicii are. Fanii au rămas șocați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies