Florin Cîțu vrea certificatul verde obligatoriu la locul de muncă: "Ar fi dus la mai multe persoane vaccinate"

,
Florin Cîțu

Fostul premier al României, Florin Cîțu.

[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Florin Cîţu a făcut un anunţ important despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Iată ce a declarat fostul premier al României.


In articol:

Fostul premier al României, Florin Cîțu, a dezvăluit cine a propus ca certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă. Liderul PNL susține că până în acest moment decizia nu a fost argumentată, cu toate că a fost luată.  

Florin Cîțu

Fostul premier al României, Florin Cîțu.

[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Citeste si: Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru persoanele care au peste 16 ani! Măsura a fost introdusă în Franța

Cine a propus ca certificatul verde să devină obligatoriu la muncă

Florin Cîțu a declarat că el a luat decizia ca certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă, deoarece consideră că este singura metodă prin care poate să îi motiveze pe români să se imunizeze împotriva virusului și doar așa poate să crească rata de vaccinare din România.

Fostul premier susține că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a decis să nu mai fie impus certificatul verde. Însă, liderul PNL va fi de acord cu această decizie, doar în momentul în care va primi argumente solide în ceea ce privește eliminarea certificatului verde de la locul de muncă.

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru cei care au peste 18 ani! Măsura va fi introdusă în Austria și vor fi aplicate sancțiuni pentru cine nu o respectă

„În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câțiva colegi din PNL și UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane. Este în continuare în Parlament, înțeleg că nu mai este nevoie.

Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde – n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii.

Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

Dacă există specialiști care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege și ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creștere a numărului de persoane vaccinate, bineînțeles că nu aș avea nicio problemă. Dacă nu, bineînțeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat și numai că e opinie, a arătat foarte clar condițiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

Ce spunea Alexandru Rafila despre certificatul verde?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se apără, și susține că în prezent nu mai vede necesară urgenţa certificatului verde, deoarece în câteva săptămâni speră să se încheie valul 5 al pandemiei de COVID-19.

„În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (…) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie.”, a afirmat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila consideră că certificatul verde ar fi fost necesar înainte de valul 4, dar pentru asta era nevoie şi de o decizie asumată politic, care n-a fost luată.

„Certificatul verde nu este victima politicului, este până la urmă o chestiune care nu a fost asumată politic. Despre asta discutăm. Mie lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost încercarea asta de pasare permanentă a responsabilităţii, cine e de vină de această situaţie legată de neadoptarea unei forme a certificatului acesta verde sau a certificatului COVID”, a menţionat Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Florin Cîțu, despre certificatul verde la locul de muncă: "Eu am luat decizia să fie introdus"

Popularitatea preşedintelui SUA, Joe Biden, a atins cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Restricții mult mai dure pentru cetățenii nevaccinați din Franța! Nu vor mai avea voie în trenuri, avioane și restaurante

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies