Florin Cîțu, anunțul momentului despre restricții: „Nu scăpăm de mască!” Ce se întâmplă de la 1 august?

,
florin citu restrictii 1 august
Florin Cîțu, anunt despre ridicarea restrictiilor de la 1 august[Sursa foto: Facebook]

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, 20.07.2021, că nu este exclus să se introducă a treia doză de vaccin în schemă. Ce se va întâmpla cu masca de protecție?


In articol:

Premierul Florin Cîțu a făcut un anunț important despre ceea ce se va întâmpla de la 1 august în România.

Ce se întâmplă cu masca de protecție de la începutul luni august?

Florin Cîțu, anunț important despre restricții

Premierul Florin Cîțu a declarat marți faptul că va fi respectat calendarul relaxărilor, de la 1 august urmând noi ridicări de restricții.

„Relaxări, nu restricții!”, a afirmat Cîțu.

De asemenea, premierul a vorbit și despre posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19. Întrebat de jurnaliști dacă a fost luată o decizie în ceea ce privește administrarea unei a treia doze de vaccin, premierul Florin Cîțu a răspuns.

  "Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile", a spus Florin Cîțu.

Citeste si: RESTRICȚII Bulgaria vară 2021. Lovitură pentru cei care și-au programat concediul în Bulgaria. Ce trebuie să știe românii?

Ce spune premierul Florin Cîțu despre valul 4 al pandemiei de coronavirus?

Florin Cîțu a menționat, de asemenea, că singura metoda pentru a ține sub control noul val al pandemiei, ce urmează să apară, este vaccinarea. De asemenea, se pare că de la 1  august nu scăpăm nde masca de protecție în interior, însă urmează noi relaxări la început de lună. 

”Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată.

Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spațiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanți. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri și pentru a treia doză. Așteptăm decizia, dar specialiștii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a declarat Florin Cîțu.

florin cîtu
Premierul României, Florin Cîțu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ministrul Sanatatii, avertisment dur cu privire la declansarea unui val 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Acest val 4 va fi un val al nevaccinatilor. Ei vor fi principalii afectati”

Este sau nu obligatorie vaccinarea personalului medical?

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații și in ceea ce privește vaccinarea personalului medical. Întrebat de jurnaliști, acesta a răspuns că obligarea medicilor să se vaccineze nu reprezintă o variantă. El a mai precizat că a discutat cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre variantele de legislație prin care să fie testați obligatoriu medicii.

Pe 18 mai, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță spunea că, cel mai probabil, această doză suplimentară de vaccin va fi administrată vârstnicilor cu probleme de sănătate și persoanelor imunocompromise.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Cetățenii care se întorc în România, obligați să prezinte aceste documente

“Este o preocupare pe care și noi o avem. Vom avea mai multe întâlniri cu experții pentru evaluarea datelor științifice publicate la nivel internațional. Sunt câteva categorii de risc care sunt luate în calcul sau sunt avute în vedere, și aici mă refer la persoanele care au un risc foarte expus de expunere, cum este personalul medical și persoanele care sunt vulnerabile.” , a menționat Valeriu Gheorghiță

Pe 11 iulie, tot medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, declara că se va recurge la vaccinarea cu a treia doză doar dacă va apărea un risc mare de îmbolnăvire a persoanelor imunizate.

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghita, declaratii despre posibila administrare a celei de-a treia doze de vaccin[Sursa foto: Facebook]

Potrivit HotNews.ro, România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova, în timp ce alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca. Aproape 2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au termen de expirare până la finalul lui septembrie, arată datele transmise de autorități sursei menționate anterior.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ministrul Sanatatii, avertisment dur cu privire la declansarea unui val 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Acest val 4 va fi un val al nevaccinatilor. Ei vor fi...

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prognoză sumbră: Numărul cazurilor noi de COVID-19 va crește de cinci ori până la 1 august

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies