Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, vrea ca amenzile date pentru necompletarea formularului de intrare în ţară (PLF) să fie anulate, iar banii deja plătiţi să fie returnați

,

Vlad Gheorghe, a anunțat că a pregătit un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară.


In articol:

Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, a anunţat miercuri seară, 19 ianuarie, că alături de doi colegi, a pregătit un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiţi. 

Citeste si: Românii care nu completează corect formularul digital de intrare în țară riscă amenzi uriașe! Cum se completează corect

Amenzile pentru necompletarea formularului de intrare în ţară vor fi anulate

Potrivit europarlamentarului USR, Vlad Gheorghe, amenzile care s-au acordat până acum vor fi anulate și cei care au plătit deja vor primi banii înapoi.

„Anulăm amenzile PLF şi returnăm banii deja plătiţi. Am iniţiat textul legii în colaborare cu colegii mei – parlamentarii USR Stelian Ion şi Silviu Dehelean – care o vor şi depune în Camera Deputaţilor”, a anunţat miercuri seară, Vlad Gheorghe.

Noua lege prevede anularea amenzilor, restituirea amenzilor plătite în 30 de zile şi păstrarea datelor înregistrate pentru 6 luni. În opinia sa, în acest mod se „va repara o situaţie absurdă” pe care „autorităţile se fac că n-o văd”.

Citeste si: Model formular de intrare în România. Cum arată și ce informații trebuie să conțină

„Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg. Românii n-au fost informaţi din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în ţară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă”, a scris pe Facebook Vlad Gheorghe.

Totodată, Vlad Gheorghe a dezvăluit că mulţi români, chiar dacă au completat formularul PLF, tot au primit amendă pentru că nu au fost găsiți în baza de date.

Mai mult, având în vedere că unii oameni călătoresc foarte des în afara țării, au cumulat deja amenzi de mii de lei.

„Foarte mulţi români au completat formularul PLF şi tot degeaba. Autorităţile nu i-au mai găsit în baza de date şi tot au primit amenzi. Alţi români trec graniţa zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei.

Este absurd. Încă o măgărie aruncată în faţa cetăţenilor de bună credinţă din partea unor conducători incompetenţi şi iresponsabili. Aceştia sunt marii specialişti PSD-PNL-UDMR cu experienţă care ne conduc ţara”, a mai afirmat europarlamentarul USR.

Amintim că, toate persoanele care intră în ţară începând au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro. Nerespectarea acestei obligaţii este sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

„Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în ţară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinaţie şi, dacă este cazul, datele minorilor care o însoţesc”, potrivit autorităților.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena, sărbătoriți de ortodocși pe 21 mai

Scandalul Eurovision continuă - Anchetă în Republica Moldova pentru a elucida de ce juriul său a acordat un punctaj 'suspect de mic' României

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se dă de pomană de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Alimentele pe care e bine să le împarți pe 21 mai 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies