Elevii care lipsesc de la școală la confirmarea unui caz Covid-19 în clasă pot fi puși absenți. Anunțul ministrului Cîmpeanu

,
Elevi

Elevii care lipsesc de la școală la confirmarea unui caz Covid-19 în clasă pot fi puși absenți.

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii care lipsesc de la cursuri la confirmarea unui caz Covid-19 în clasa din care fac parte pot fi puși absenți.


In articol:

Luni, în prima zi în care toate școlile din țară au funcționat în baza noului ordin comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii, Sorin Cîmpeanu a declarat că DSP este singuul organismul care face ancheta epidemiologică, iar cei care lipsesc de la şcoală la apariţia unui caz în clasă pot fi notaţi ca absenţi.

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, anunț pentru toți elevii! Pot fi notați ca absenți dacă fac asta.

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Citeste si: Ce se întâmplă cu închiderea școlilor! Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Plătim cu toții un preț”

Sorin Cîmpeanu: DSP face ancheta epidemiologică

 Oficialul a precizat că dacă se respectă regulile și poartă masca nu sunt considerați contacți cu cei depistați pozitiv.

„În afară de Ordinul comun al ministrului Educaţiei, ministrului Sănătăţii, există o metodologie INSP. În Ordinul comun se prevede că, încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP. Totul e să respecţi regulile.

DSP stabileşte contacţii direcţi. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacţii direcţi şi atunci încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică. Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Elevii încep semestrul al II-lea! În ce scenarii școala poate continua în format online

Ministrul Educației a  fost întrebat dacă elevilor care lipsesc, după apariţia primului caz de COVID, li se vor pune absenţe, iar Sorin Cîmpeanu a răspuns pozitiv.

„Eu cred că da. Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe”, a declarat Cîmpeanu.

Situațiile când școala se poate derula online

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a explicat şi care sunt situaţiile în care şcoala se poate derula online, precizând că acestea sunt descrise clar în ordinul comun.

„Există posibilitatea şcolii online descrise foarte clar în ordinul comun, pentru elevii şi preşcolarii sub 12 ani, o serie lungă de vulnerabilităţi care conduc la dreptul elevului de a rămâne în online şi obligaţia şcolii de a preda în online. Iar peste 12 ani este o altă serie de vulnerabilităţi care dau dreptul elevului de a rămâne în online, chiar dacă şcoala se desfăşoară cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Se scurtează vacanța de vară a elevilor? Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă”

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Decizie fără precedent pentru elevii din România! Ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2022, pe fondul pandemiei? Ministrul Educației a dat verdictul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies