Elev de clasa a II-a, sărbătorit cu lăutari, șampanie și animatori într-o școală din Bacău

Author: Diana Tilă

Un copil și-a serbat ziua la școală cu șampanie, animatori și muzică populară.

Este anchetă la o școală din Bacău, după ce un elev de clasa a II-a a fost sărbătorită în pauza mare cu șampanie, tort, animatori și fotograf. La mica petrecere a venit și o cântăreață de muzică populară. 

Citește și: Un medic din Timișoara, amendat de polițiști după ce ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu un minor, în mașină

Elev de clasa a II-a, sărbătorit cu lăutari, șampanie și animatori într-o școală din Bacău

Incidentul a avut loc la Școala ”Miron Costin” din Municipiul Bacău, în pauza mare, de la 9:50 la 10:10, unde la ziua unui elev de clasa a II-a au venit animatori, fotograf și o cântăreața de muzică populară cu șampanie și tort. 

Totul a fost filmat și postat pe rețelele sociale, la scurt timp,

filmarea a fost ștearsă. La vederea imaginilor pe internet, părinții celorlalți elevi s-au revoltat și s-au plâns conducerii școlii. În filmare se observa cum cântăreața de muzica populară scoate dintr-o geantă o șampanie, dar și un cadou pentru elev.

Citește și: Cum vor arăta subiectele pentru simulare BAC 2023? Modelele publicate de Edu.ro  

„Am cerut de la toate persoanele implicate note explicative referitoare la

modul în care animatoarele au pătruns în școală și la existența acordului părinților pentru filmare și publicarea imaginilor”, a spus directorul școlii pentru  ziaruldebacau.ro.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Potrivit sursei citate, tatăl elevului sărbătorit este Dragoș Boghian, primarul comunei Vultureni.

Bărbatul are dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație, în urmă cu aproape un an.

„Cine sunt părinții care reclamă? Ce probleme au fost cu sărbătorirea? Copiii au mai fost filmați și la alte evenimente organizate de școală. Chiar recent, când a fost organizat un târg. Din cunoștințele mele conducerea școlii și-a dat la începutul anului un acord, la o întâlnire cu părinții, pentru așa ceva. Oricum, educatoarea și-a dat acordul. Și nu este nicio problemă cu șampania. Cred că animatoarele au pus șampanie pentru copii”, a declarat Dragoș Boghian, primarul comunei Vultureni, tatăl copilului sărbătorit.

Citește și: Vacanță februarie 2023: Elevii care intră primii în vacanța mobilă din luna februarie

Conducerea școlii a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Bacau.

Un copil de 2 ani a murit după ce a fost spulberat de o mașină

”Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin” Bacău ne-a informat, în data de 26 ianuarie, despre incidentul pătrunderii în școală, la pauza mare (9.50-10.10), a unor adulți (între care o cântăreață de muzică populară, un cameraman, 2 animatori) în vederea sărbătoririi unui elev de clasa a II-a, în prezența doamnei învățătoare. Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală, pentru a-i face o surpriză fiului cu ocazia zilei de naștere.

Directorul școlii ne-a precizat că nu avea cunoștință despre ceea ce urma să se întâmple, de prezența altor persoane, cu excepția mamei.În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranța elevilor în interiorul unităților de învățământ și dezaprobă astfel de practici”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Bacău.

 


Episodul 79 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D luni, 27 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.