Dorada cu sos provensal

,

Cost estimativ: 50 lei pentru 2 persoane

 

Dorada cu sos provensal
Cost estimativ: 50 lei pentru 2 persoane
Dorada – o bucata de 600 – 700 g
Pentru sos:
O ceapa rosie
O conserva de rosii
100 g migdale prajite
150 g masline kalamata
O legatura patrunjel
Ulei de masline
Sare, piper
2 catei usturoi
Cateva fire de busuioc
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt, se caleste intr-o lingura de ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit, se adauga rosiile si se fierbe amestecul la foc mic, timp de cateva minute.
Se adauga ierburile aromate uscate.
Se ia de pe foc se adauga maslinele kalamatta, migdalele usor zdrobite si verdeturile proaspat tocate.
Pestele se curata si se fileteaza, apoi se pune in tigaia incinsa, intr- o lingura de ulei de masline, asezandu-se cu pielea in jos. Se prajeste 3-4 minute pana cand  pielea devine aurie, apoi se intoarce si se gateste inca un minut si pe partea cealalta.
Intr-o farfurie mai adanca se pun 3-4 linguri de sos provensal, peste care se aseaza fileul de peste, iar deasupra se presara verdeturi proaspat tocate sau chiar blendate cu ulei de masline.

Ingrediente

Dorada – o bucata de 600 – 700 g

Pentru sos:
O ceapa rosie
O conserva de rosii 
100 g migdale prajite 
150 g masline kalamatta
O legatura patrunjel
Ulei de masline
Sare, piper
2 catei usturoi
Cateva fire de busuioc

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt, se caleste intr-o lingura de ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit, se adauga rosiile si se fierbe amestecul la foc mic, timp de cateva minute.
Se adauga ierburile aromate uscate.Se ia de pe foc se adauga maslinele kalamatta, migdalele usor zdrobite si verdeturile proaspat tocate.
Pestele se curata si se fileteaza, apoi se pune in tigaia incinsa, intr- o lingura de ulei de masline, asezandu-se cu pielea in jos.
Se prajeste 3-4 minute pana cand  pielea devine aurie, apoi se intoarce si se gateste inca un minut si pe partea cealalta.


Intr-o farfurie mai adanca se pun 3-4 linguri de sos provensal, peste care se aseaza fileul de peste, iar deasupra se presara verdeturi proaspat tocate sau chiar blendate cu ulei de masline.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a reuşit un bărbat din Craiova să ascundă timp de un an uciderea fostei soţii. De ce rudele o credeau în viaţă

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Elena Udrea face clarificări tăioase privind dosarul Buzăianu: Ați greșit persoana. Căutați pe acasă umbrele cu PDL

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies