Documentul pe care romanii TREBUIE sa il aiba mereu la ei! Se anunta amenzi mari daca politia face verificari!

,

Restricțiile au fost relaxate începând cu data de 1 iunie, însă românii care își doresc să participe la evenimente cu un număr mare de persoane vor fi nevoiți să îndeplinească anumite condiții. Ce precizări a făcut prefectul Capitalei?


In articol:

Potrivit noilor reguli care se aplică de la 1 iunie în România, cetățenilor li se va permite să meargă în cluburi, discoteci sau la festivaluri, însă cu o singură condiție. Ce anunț a făcut prefectul Capitalei, Alin Stoica?

Cum vor fi verificate persoanele care merg în cluburi sau la festivaluri?

Având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut  în România, autoritățile au decis să relaxeze din nou restricțiile, ținând cont și de numărul persoanelor vaccinate până în prezent. Astfel, prefectul Alin Stoica a anunțat că deși românii vor putea merge din nou în cluburi, discoteci sau la festivaluri, accesul va fi permis doar celor care pot face dovada vaccinării, fie în format printat, fie electronic.

Citeste si: Anunț important pentru copiii peste 12 ani. Se întâmplă începând de astăzi!

Pentru a înlătura orice risc de răspândire a noului coronavirus în comunitate, autoritățile au decis ca doar persoanele care au asupra lor dovada vaccinării să poată participa la petrecerile organizate în cluburi sau la festivaluri. Prefectul Capitalei a subliniat că organizatorii acestor evenimente vor verifica dacă participanții au documentul asupra lor, fie printat, fie în format electronic. În plus, Alin Stoica a anunțat că vor exista controale în perioada următoare și că polițiștii vor putea verifica veridicitatea dovezilor de vaccinare, aceștia având acces la baza de date a persoanelor vaccinate.

 „Cei care vor să participe la astfel de evenimente trebuie să aibă cu dumnealor dovada vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic, o pot prezenta de pe telefon. Simpla verificare a existenţei acestui document o face persoana care asigură accesul în incintă, adică organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toţi cei care intră posedă un astfel de document şi fac dovada că îl au.

Veridicitatea acestuia va putea fi verificată de organele de control, de exemplu, Poliţia poate veni într-un club şi să verifice aleatoriu participanţii şi să verifice dacă documentele pe care aceştia le au sunt valabile. Există o bază de date cu vaccinarea şi pot fi verificaţi oricând.”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit stirileprotv.ro.

Prefectul Capitalei a anunțat că vor exista controale în cluburi pentru a verifica dacă oamenii sunt vaccinați
Prefectul Capitalei a anunțat că vor exista controale în cluburi pentru a verifica dacă oamenii sunt vaccinați[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile atrag atenția că vaccinarea anti-Covid-19 este foarte importantă pentru a pune capăt pandemiei, motiv pentru care oamenii ar trebui să trateze acest lucru cu maximă responsabilitate.

Citeste si: Ministrul Sănătății, semnal de alarmă pentru persoanele care REFUZA să se vaccineze: "Reprezintă un motiv real de îngrijorare”

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate...

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies