Dializă fără aparate!

,

Coşmarul celor peste 10 000 de români dependenţi de dializă ar putea lua sfârşit. Medicii de la Spitalul Sfântul Ioan au descoperit o procedură revoluţionară prin care pacienţii pot reveni peste noapte la o viaţă normală. Salvarea bolnavilor rămâne, însă, doar pe hârtie, pentru că, nimeni nu dă, doi bani pe operaţia inovatoare.

Dumitru Dogaru are 56 de ani şi de mai bine de 3 ani se chinuie zilnic cu dializa. Pentru că rinichii nu-i funcţionează, bărbatul trebuie să facă zilnic câte 4 dialize pentru ca toxinele din organism să poată fi eliminate. Şi mai greu le este bolnavilor care trebuie să-şi purifice sângele la fiecare 2 zile, cu ajutorul aparatelor! Coşmarul acestor oameni ar putea lua sfârşit, dacă medicii care au descoperit dializa fără apărat ar fi susţinuţi finaciar. Practic, invenţia revoluţionară constă în a produce urină prin stoarcerea peritoneului, un organ puternic vascularizat. Medicii folosesc chirurgia laparoscopică pentru a produce hipertensiune în vasele din peritoneu care elimină urină fiziologic prin vezică urinară. Nimeni nu s-a arătat interesat de această invenţie. Poate şi pentru că de pe urma dializelor clasice se încasează anual peste 65 de miliarde de euro în întreaga lume. Medicii români speră, însă, să găsească investotori interesaţi. Dializa fără apărat, a fost premiată cu medialia de aur anul trecut la Salonul de Inventică de la Geneva şi i-a uimit pe medicii prezenţi din toate colţurile lumii.

 

Citește și:

Cele mai bune 5 medicamente pentru durere recomandate de doctorul Andrew Moore, de la Spitalul ”John Radcliffe”, din Oxford

Tipuri de tunsori pentru păr creț și față rotundă

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei

Adevărul neștiut despre usturoi. Ce greșeală fac românii când mănâncă usturoi

Ananas toxic: cand devine ananasul toxic. Semnele la care trebuie sa te uiti


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies