Decizie finală în instanță! Babele și Sfinxul au fost declarate parte din Județul Dâmbovița, după șapte ani de procese cu județul Prahova

,
Decizie finală în instanță! Babele și Sfinxul au fost declarate parte din Județul Dâmbovița

Decizie finală în instanță! Babele și Sfinxul au fost declarate parte din Județul Dâmbovița

[Sursa foto: PixaBay]

Instanța a dat decizia finală cu privire la un proces care a durat șapte ani, pentru a stabili dacă Babele și Sfinxul fac parte din județul Prahova sau județul Dâmbovița.

Potrivit instanței de judecată, cele două monumente naturale, Babele și Sfinxul, aparțin teritoriului județului Dâmbovița.

Decizie finală, după șapte ani. Babele și Sfinxul aparțin județului Dâmbovița

Decizie finală după șapte ani. Babele și Sfinxul aparțin județului Dâmbovița

Decizie finală, după șapte ani. Babele și Sfinxul aparțin județului Dâmbovița

[Sursa foto: PixaBay]

Judecătorii Curții de Apel Pitești au dat decizia finală, menținută încă de anul trecut. Așadar, după șapte ani de luptă, Sfinxul și Babele din Bucegi, unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României, aparțin teritoriul județului Dâmbovița, relatează Profit.

Citeste si: Locul spectaculos din România în care s-au descoperit rămășițe umane din Neolitic. Doar o singură dată pe an poate fi vizitat

Județele Prahova și Dâmbovița au fost în conflict timp de șapte în instanță, pentru a stabili cui aparțin cele două monumente naturale. Decizia Curții de Apel Pitești este definitivă. 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Disputa se închide astăzi! Definitiv!”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis, miercuri seară, într-un mesaj pe Facebook, că disputa dintre județele Dâmbovița și Prahova a luat sfârșit, odată cu decizia finală a instanței.

„Victorie pentru Dâmbovița! După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunț că Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița! Problema teritorială asupra celor două monumente, care se află pe raza comunei Moroeni, a fost tranșată astăzi fără a mai lăsa loc de interpretări. Disputa dintre județul nostru și Prahova se închide astăzi! Definitiv!”, a transmis Corneliu Ștefan.

Citeste si: Locul impresionant pe care nici măcar nu-l știai! Cum arată Lacul Ochiul Beiului și unde poate fi vizitat

„Menționăm că limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu schimbă ceea ce este deja stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1359/2001, care atestă apartenența celor două monumente naturale la domeniul public al județului Prahova, respectiv al orașului Bușteni. Indiferent de rezultatul final al procesului, monumentele naturale Babele și Sfinx sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni”, transmitea Prefectura, în urmă cu un an.

Conform informațiilor transmise la acel moment de Prefectura Prahova, „dincolo de toate aceste aspecte, monumentele naturale Babele și Sfinx sunt două dintre cele mai importante simboluri naturale ale României, aflate în Parcul Național Bucegi, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere turistic și cultural, ele aparțin tuturor românilor”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Care sunt cele mai bune destinații pentru vacanțele în Turcia

Atacul cu drone asupra regiunii Kursk: Kremlinul vrea să spele rușinea: 'Vom răspunde'

Care sunt cele mai bune destinații pentru vacanțele în Turcia

Locul impresionant pe care nici măcar nu-l știai! Cum arată Lacul Ochiul Beiului și unde poate fi vizitat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies