Decizie de ultim moment! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea? Ministrul Educației a dezvăluit totul

,
Cum vor fi taxati profesorii care nu se vaccineaza?
Ministrul Educației a dezvăluit ce se va intampla cu profesorii care nu se vaccineaza

Ministrul Educației este nemulțumit de ritmul în care personalul din școli se vaccinează. Sorin Cîmpeanu mizează pe vorba bună și pe puterea de convingere pentru a-i determina pe profesori să se vaccineze și pe părinți să-și trimită copiii la școală.


In articol:

Ministrul Educației recunoaște că este nemulțumit de ritmul vaccinărilor în rândul cadrelor didactice, însă, acesta este de părere că învățământul românesc nu-și permite să renunțe la profesori ca formă de sancțiune.

Totodată, școala este obligată să asigure predarea online în cazuri întemeiate medical.

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit ce se va întâmpla cu cadrele didactice care refuză vaccinarea

Ministrul Educației a fost întrebat dacă în cazul cadrelor didactice care refuză vaccinarea se ia în calcul decizia de a fi date afară. Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu a vorbit și nici nu va vorbi de această posibilitate: „Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții”, a punctat ministrul.

Cum vor fi taxati profesorii care nu se vaccineaza
Profesorii trebuie convinsi să se vaccineze[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul a mai subliniat că riscul pentru elev este mai mare atunci când profesorul nu este vaccinat, dar dacă merită asumarea acestui risc ”este un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi”, a spus ministrul. 

”Beneficiile educației sunt mult mai mari. Fără educație trebuie să înțelegem că vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți, o țară întreagă nepregătită și o vom duce rău cu toții fără educație”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Oficial! Vacanța prelungită s-a terminat. Astăzi, aproape 2 milioane de elevi revin la școală în format fizic. Unde se fac în continuare cursuri online

Ministrul Educației nu ia în calcul înlocuirea profesorilor

Sorin Cîmpeanu a declarat că rata de vaccinare este de peste 50% în rândul cadrelor didactice și a trecut de 44% în ansamblul personalului din învațământ.

 ”Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul (în cazul vaccinărilor- n.r.) există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi(...), or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi”, a menționat ministrul.

Cum vor fi taxati profesorii care nu se vaccineaza
Învatamantul din Romania are nevoie de cadre didactice[Sursa foto: PixaBay]

Acesta a mai explicat că posibilitatea ca profesorii să intre doar la cursurile online nu este fezabilă.

”Atât timp cât în țară avem învățământ simultan, în care în aceeași clasă sunt elevi de clasa a II-a cu elevi de clasa a III-a, cu elevi de clasa a V-a și cu elevi de clasa a VII-a, pentru că avem învățământ simultan și cu patru clase simultane și nu avem profesori calificați, apreciați și singuri care este posibilitatea să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați: zero! Este nevoie de profesori în școală.

De asta ne dorim să convingem colegii cadre didactice să se vaccineze și nu să mergem cu constrângeri de genul înlocuire sau interdicție de a intra în clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cum vor fi taxati profesorii care nu se vaccineaza
Vaccinul este important pentru a-i proteja pe elevi[Sursa foto: PixaBay]

Minsitrul a fost întrebat cine i-ar putea convinge pe profesori să se vaccineze: „Noi, cu multă perseverență, facem tot ce putem face, în limitele de competență. Nu e foarte simplu să-ți trimiți secretarii de stat în toate județele României”. 

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu studenții nevaccinați? Ministrul Educației, anunț despre desfășurarea cursurilor și acordarea locurilor de cazare în cămine

 

Citește-ne pe
Citește și:

Oficial! Vacanța prelungită s-a terminat. Astăzi, aproape 2 milioane de elevi revin la școală în format fizic. Unde se fac în continuare cursuri online

Naftali Bennett duce mai departe moștenirea lui Benjamin Netanyahu: Aprobă noi construcţii în colonii din Cisiordania

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu studenții nevaccinați? Ministrul Educației, anunț despre desfășurarea cursurilor și acordarea locurilor de cazare în cămine

Toți elevii trebuie să știe! Scenariile după care se vor desfășura cursurile din 5 mai. Ministerul Educației a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies