Cutremur joi, în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs seismul

Author: Alina Petre

Cutremur în România

Un cutremur s-a înregistrat joi, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc într-o zonă neobișnuită din România, unde nu se produc des cutremure. Acesta a înregistrat magnitudinea de 2,2 grade pe Richter, informează INFP.

Citește și: Cutremur devastator în Bali! Sute de oameni și-au pierdut viața și peste 700 au fost răniți în urma unui seism de 5,6 grade pe Richter

Cutremur joi, în România

Cutremurul s-a produs joi, la ora 11:11:10 (ora locală a României), s-a produs în Transilvania, Brașov un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 3km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km NV de Brasov, 88km E de Sibiu, 124km NV de Ploiesti, 125km N de Pitesti, 144km SV de Bacau, 158km SE de Cluj-Napoca, 180km N de Bucuresti, 215km NE de Craiova, 223km V de Galati, 224km SV de Iasi.

Cel mai puternic cutremur din ultimii doi ani din România

Cel mai puternic cutremur din ultimii doi ani din România s-a produs pe data de 3 noiembrie. Seismul a înregistrat magnitudinea 5,4.

Specialiștii au declarat că este un seism normal pentru Vrancea, de obicei, la câțiva ani se produce un cutremur la magnitudinea între 5 și 6 pe zona respectivă.

Seismul s-a produs la ora 06.50, în zona seismică Vrancea, Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare‑Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri, mai arată informarea de la INFP.

Cutremurul s-a produs la 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi, 118 km nord de Bucureşti, 126 km sud de Bacău şi 148 km nord-est de Piteşti.

”Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan au fost: Albert, te iubesc!” Romanița Iovan, despre noaptea fatidică în care soțul ei a murit în accidentul aviatic din Apuseni

"În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, la o adâncime de 168 km. 

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime", au anunţat atunci reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Cutremur puternic în Turcia urmat de 70 de replici: cel puțin 50 de persoane au fost rănite

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies