Curs valutar BNR miercuri, 3 martie 2021: Ce se întâmplă cu leul!

,
Curs valutar 3 martie
Curs valutar 3 martie

Banca Națională a României (BNR) va anunța cursul valutar pentru miercuri, 3 martie 2021 la ora 13:00.


In articol:

Leul a fost ieri în scădere față de euro și dolar. Dolarul a avut mai multe creșteri succesive față de leu în ultimele zile, după o perioadă în care a scăzut drastic față de moneda națională.

Euro continuă să se mențină constant față de leu, cu creșteri și scăderi nesemnificative.

Update Curs valutar BNR pentru ora 13:00

Euro- 4.8768 lei +0.0021 lei

Dolar- 4.0341 lei -0.0194 lei

Francul elvețian- 4.4048 lei -0.0113 lei

Lira sterlină- 5.6412 lei +0.0083 lei

Curs valutar BNR pentru Euro

Un euro= 4.8747 lei

Euro a crescut ieri ușor față de leu, cu 0.0003. Moneda europeană se menține de 3 luni în jurul valorii de 4.87, crescând, însă, ușor în fiecare lună, fie cu circa 0.0020 lei, fie cu circa 0.0010 lei.

Analiștii consideră că euro va atinge și chiar va depăși pragul de 5 lei/euro anul acesta și până acum moneda europeană s-ar încadra în acest grafic de creștere.

Ce se poate observa este că s-a stabilizat cursul leu-euro, iar creșterile și scăderile trec neobservate, spre deosebire de cele ale cursului leu-dolar și leu-liră sterlină.

Curs valutar BNR pentru Dolar

Un dolar= 4.0535 lei

Moneda americană și-a continuat marți creșterea față de leu, însă aceasta nu a mai fost atât de accentuată ca în zilele precedente.

Dolarul a crescut ieri cu 0.0079

lei și a trecut de pragul de 4.05 lei.

Dolarul a pierdut circa 10% din valoare într-un singur an. Dacă pe 23 martie atingea un maxim istoric, de 4,5316 lei/dolar, în doar câteva luni a scăzut în jurul valorii de 4 lei/dolar, existând perioade în care a și coborât sub acest prag.

Statele Unite au de la începutul acestui an un nou președinte, Joe Biden, care a câștigat cele mai controversate alegeri de mult timp.

Alegerile prezidențiale din SUA s-au desfășurat anul trecut în condiții cu totul și cu totul speciale, având în vedere pandemia de Covid-19 cu care se confruntă întreaga lume, iar majoritatea voturilor a fost trimisă prin corespondență.

Donald Trump chiar și-a clamat victoria, fiind în față până când s-au numărat voturile prin corespondență, însă rezultatul final a arătat victoria de necontestat a lui Joe Biden. 

Specialișii în economie consideră că nici alegerea lui Biden nu va însemna o creștere spectaculoasă a dolarului, în ciuda faptului că președintele în funcție a propus un plan de redresare economică de 1.900

de miliarde de dolari.

Curs valutar BNR pentru Lira Sterlină

O liră sterlină= 5.6329 lei

Lira sterlină a scăzut ieri cu 0.0140 lei față de moneda românească. Scăderea a fost una obișnuită, mai ales că acest curs, leu-liră sterlină este unul deosebit de fluctuant.

De la începutul anului lira sterlină a crescut cu 0.2 lei în raport cu leul. Dacă pe 4 ianuarie, când a fost prima cotație a lirei sterline anul acesta, moneda britanică se afla la valoarea de 5.4234 lei, ieri s-a aflat la 5.6329 lei.

Curs valutar BNR Interbancar

Iată cum se tranzacționau miercuri dimineață, față de leu, principalele valute:

Curs valutar interbancar
Curs valutar interbancar

În timp ce euro și lira sterlină se tranzacționau în creștere față de leu, dolarul și francul elvețian se tranzacționau în scădere față de ziua de marți.

Citeste si: Curs valutar BNR marți, 2 martie 2021: Dolarul ia avans față de leu

 

Citește-ne pe
Citește și:

Curs valutar BNR marți, 2 martie 2021: Dolarul ia avans față de leu

Un băiețel de 4 ani din Pitești a scăpat ca prin minune, după ce a căzut de la etajul 1

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Curs valutar BNR luni, 1 martie 2021. Ce se întâmplă cu leul la început de săptămână?

Curs valutar BNR vineri, 26 februarie 2021. Ce se întâmplă cu principalele monede la final de săptămână?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies