În sezonul rece, foarte multe persoane ajung în cabinetul medicului specialist din cauza durerilor supărătoare în gât. Pe măsură ce vremea se răcește, organismul este mult mai sensibil, astfel că apar infecțiile respiratorii și durerile în gât. Cum pot fi calmate rapid și eficient durerile în gât?

De ce apar durerile în gât?

În sezonul rece, durerile supărătoare de gât apar, în principal, din cauza bacteriilor și virusurilor. Astfel, răceala și gripa se pot manifesta prin dureri puternice în gât și care de multe ori provoacă un disconfort puternic.

Infecțiile virale reprezintă una din principalele cauze care pot declanșa durerile de gât, sunt de părere specialiștii de la Mayo Clinic. 

De cele mai multe ori, durerile în gât apar în special la înghițire și se manifestă printr-o iritație apărută la nivelul faringelui. În funcție de locul în care apar, durerile în gât pot să fie clasificate în mai multe categorii.

Durerile în gât care apar în partea posterioară a gurii poartă denumirea de faringită, amigdalita duce la inflamarea și umflarea amigdalelor, iar laringita este cel de-al treilea tip de durere de gât

și se manifestă prin umflarea și inflamarea corzilor vocale sau a laringelui, potrivit hopkinsmedicine.org.

În anumite situații, durerile de gât pot fi însoțite și de alte simptome neplăcute cum ar fi dificultăți de respirație, febră, dureri de cap sau chiar umflarea gâtului. Dacă durerie de gât persistă mai mult de o săptămână și au tendința de se agrava, chiar și după administrarea calmantelor, atunci specialiștii recomandă vizita la medicul specialist. 

Cum pot fi calmate durerile în gât?

Cele mai multe dintre durerile în gât care apar iarna sunt produse de virusuri și bacterii, conform my.clevelandclinic.org. Acestea sunt supărătoare și chiar dacă sunt situații în care pot trece de la sine, de preferat ar fi ca durerile în gât să fie calmate la timp pentru a preveni apariția complicațiilor.

Există o mulțime de remedii naturiste care pot calma durerile în gât, iar printre acestea se numără și gargara cu apă sărată sau ceaiurile din plante. 

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Pentru calmarea rapidă a durerilor de gât și pentru ameliorarea tusei pot fi folosite și comprimatele de supt TheraTuss Natural*. Acestea sunt, de fapt, un supliment alimentar obținut din 6 tipuri de plante. Complexul de plante calmează căile respiratorii și gâtul iritat, ameliorează iritația și senzația de mâncărime apărute la nivelul gâtului. Aceste comprimate de supt pot fi administrate pe parcursul întregii zile de către adulţi şi copii cu vârsta de la 5 ani. 

Aceste comprimate nu doar că pot calma durerile în gât, ci sunt foarte eficiente și pentru întărirea sistemului imunitar, un factor esențial în lupta împotriva bacteriilor și virusurilor, mai ales în sezonul rece. Comprimatele de supt TheraTuss Natural oferă un efect calmant asupra gâtului și redau confortul respirator. 

* TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Bibliografie:

Yasemin vrea să își ia viața și înghite o cutie de medicamente. Vezi online live episodul 82 al serialului “Totul pentru familia mea”, începând cu ora 20:00

Mayo Clinic- Sore throat

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sore-throat/symptoms-causes/syc-20351635