Cum să faci cel mai delicios gem de căpșune. Trei rețete pe care orice gospodină trebuie să le încerce

,
Gem de capsune
Cel mai delicios gem de capsune[Sursa foto: PixaBay]

Pentru că se apropie vară, deci începe și sezonul celor mai delicioase fructe și totodată, sezonul celor mai râvnite deserturi. Gemul nu trebuie să lipsească din cămara niciunei gospodine, mai ales cel de căpșune.


In articol:

Gemul de căpșune se numără printre preferatele tuturor. Acesta se poate prepara prin mai multe metode, rețetele fiind nenumărate. Iată trei rețete delicioase de gem de căpșune.

Gem de căpșune fără zahăr pentru bebeluși și diabetici

Gemul de căpșuni este destul de dulce în general, în compoziția lui se pune destul de mult zahăr. Însă, pentru cei mici și pentru diabetici există o alternativă. Mai exact, zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori.

Gem de capsune
Gem de capsune fara zahar[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

  • 1 kg căpșuni
  • 50-200 g îndulcitori
  • zeamă de la jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Se pun căpșunile într-o oală mai mare, astfel încât gemul să nu se lipească. Se acoperă recipientul cu un capac și se lasă la foc, cât să se înmoaie căpșunile și să se lase puțină zeamă. Se amestecă puțin, se lasă focul mai mic și se mai lasă la fiert încă puțin cu capacul acoperit. Se amestecă din nou, se adaugă zeama de la lămâie. Amestecați în continuare și mai lăsați la fiert încă cinci minute.

Citeste si: Cum se face rapid și ușor gutuiata sau lichiorul de gutui

Gem de căpșune cu gelatină

Gem de capsune
Gem de capsune cu gelatina[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

  • 1 kg căpșuni
  • 1 kg zahăr
  • o jumătate de lămâie
  • 1 linguriță de gelatină

Mod de preparare:

Se pun căpșunile la fiert timp de cinci minute la foc mediu. Acestea trebuie amestecate constant cu o spatulă.

Spuma care se formează în timpul fierberii trebuie îndepărtată constant. Fructele fierte trebuie lăsate 6 ore la temperatura camperei. După aceea, le puteți da printr-un blender sau printr-o sită. Apoi le puneți din nou la fiert pentru 10 minute și se adaugă zeama de lămâie, plus gelatina dizolvată în apă, după care se lasă la râcit încă 6 ore.

Gem de căpșune fără conservant

Gem de capsune
Gem de capsune fara conservanti[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

  • 1 kg căpșuni
  • 500 g zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Se spală căpșunile foarte bine, iar apoi se pun într-un recipient mai mare, larg, cu fund gros. Se pun căpșunile în vas și se presară zahărul peste ele și zeama de la lămâie. Se pun căpșunile la foc și se amestecă continuu până încep să-și lase zeamă.

După ce gemul începe să fiarbă, la suprafaţă se va forma o spumă. Aceasta trebuie îndepărtată cu o spumieră. Semnalul ca puteți opri focul este când observaţi că fructele s-au înmuiat şi au devenit translucide, iar siropul în care plutesc s-a legat. 

Citeste si: Când se coc căpșunile, cireșele sau vișinele în România

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când se coc căpșunile, cireșele sau vișinele în România

După ce le-a tăiat din bani, Florin Cîțu cere preoților să-l ajute în campania de vaccinare

Un nou dezastru în familia Clejanilor. Dupa scandalul provocat de Fulgy, acum au o problema si mai mare

TOP 5 cele mai delicioase deserturi de post. Trebuie să le încerci!

Reteta de prajitura frageda cu gutui. Iata cum se prepara deliciosul desert al toamnei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies