Coronavirus - cum arata plamanii unui bolnav de coronavirus: "Pentru cei care cred ca sunt nemuritori si continua sa iasa afara"

Coronavirus - cum arata plamanii unui bolnav de coronavirus

Efectele pe care le produce infectia cu coronavirus la nivelul plamanilor sunt mai grave decat se credea.


In articol:

Un pneumolog din Spania a dorit sa atraga atentia asupra acestui lucru si a postat pe Twitter doua radiografii care ilustreaza extrem de clar nivelul de degradare al organului respirator.

In stanga imaginii este o radiografie realizata in a 12-a zi de boala a unui tanar de 28 de ani. In dreapta imaginii este radiografia aceluiasi subiect, la trei zile distanta.

Pneumologul a explicat ca partea neagra sunt plamanii, iar partea alba este pneumonia.

"Pentru cei care cred ca sunt nemuritori si continua sa iasa in parc fara sa acorde atentie ordinului de a ramâne acasa, acestea sunt radiografiile unui baiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensiva in spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plamânii sunt negri, albul este pneumonie", a scris medicul pe Twitter.

Iata imaginea:

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății: 6 măsuri care trebuie aplicate după instituirea carantinei pentru a combate coronavirusul

Citeste si: Dezinfectant: cum sa faci dezinfectant acasa

Coronavirus: virusul nu afecteaza doar plamanii

Coronavirus - cum arata plamanii unui bolnav de coronavirus

O echipa de legisti din China a prezentat o serie de concluzii dupa ce a efectuat autopsiile a 29 de pacienti, care au decedat din cauza coronavirus.

In cadrul unei conferinte sustinuta la Beijing, Wang Guiqiang, seful echipei de cercetatori, a declarat ca virusul distruge sistemul imunitar. Din aceasta cauza toti pacientii devin expusi si la alte tipuri de infectii, care duc la aparitia altor probleme.

La nivelul plamanilor s-au descoperit schimbari majore: legistii au constatat ca tuburile bronhiale, de exemplu, sunt pline de secretii, ceea ce explica dificultatile respiratorii cu care se confrunta cei infectati cu coronavirus.

Nu in ultimul rand, legistii au constatat ca nu doar plamanii sunt afectati. La autopsii s-au gasit in diverse stadii de degradare si inima, ficatul sau rinichii.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate