Cine îi ia locul lui Sorin Cîmpeanu în fruntea ministerului Educației. Propunerea PNL

,
Sebastian Burduja

Ministrul interimar al Educației

[Sursa foto: Facebook Sebastian Burduja]

Sorin Cîmpeanu a anunțat, joi seară, că demisionează din funcția de ministru al Educației, iar cel care va prelua interimatul ministerului este Sebastian Burduja.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat, vineri dimineață, că interimatul Ministerului Educației va fi preluat de Sebastian Burduja, ministrul Cercetării.

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, după ce a fost acuzat de plagiat

Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la doar câteva zile de la izbucnirea scandalului de plagiat. Fostul ministru, fără să facă referire la motivele care l-au determinat să se retragă de la conducerea ministerului, a postat pe pagina de Facebook anunțul retragerii din funcție.

Sorin Cimpeanu

Fostul ministru al Educației 

[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

Sorin Cîmpeanu era acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, potrivit adevărul.ro.

Citeste si: Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației și că urmează să-i trimită președintelui Klaus Iohannis o nouă propunere de ministru, după consultarea cu PNL.

"Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie", a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației pe Facebook

Într-o postare pe pagina de Facebook, Sorin Cîmpeanu a anunțat că se retrage de la conducerea Ministerului Educației.

”Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar- prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent- o schimbare atât de mult așteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;

9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;

10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree”, este o parte din mesajul postat de Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a demisionat. Acesta a plecat de la cârma Ministerului Educației

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

Ultima oră | DNA face anunțul oficial despre reținerea lui Niculae Bădălău

Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

Programul „Masa caldă în școală”. Încă 100 de școli vor beneficia de acest program de la jumătatea lunii octombrie 2022. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies