Cine este Ștefan Jicol, noul consilier al lui Ludovic Orban! Biografia surprinzătoare a PNL-istului

Ștefan Jicol, noul consilier pe politici publice și inteligență artificială din Guvernul României, este unul dintre cei mai longevivi membri ai Partidului Național Liberal.

Ștefan Jicol este un om de afaceri cu o avere estimată la peste 3 milioane euro, bani obținuți din business-uri în domeniul IT și reinvestiți în proprietăți imobiliare, lucrări de artă și artefacte vechi. Jicol se laudă că nu a avut niciodată afaceri cu statul și se spune despre el că este unul dintre cei mai importanți finanțatori ai PNL.

 

Povestea noului consilier din cabinetul Orban este una extrem de interesantă.

El s-a remarcat încă dinainte de Revoluție, când a ieșit în stradă având în brațe o poză cu Nicolae Ceaușescu vandalizată, un act de mare curaj în acele vremuri. De altfel, această fotografie cu Ștefan Jicol și portretul lui Ceaușescu vandalizat a făcut înconjurul lumii în decembrie 1989.

La câteva săptămâni de la căderea regimului comunist, pe 15 ianuarie 1990, Ștefan Jicol s-a înscris în PNL la Organizația Tineretului Național Liberal (OTUNL) și este astfel unul dintre cei mai vechi liberali din organigrama guvernului actual.

 

Încă de la începuturi, Ștefan Jicol a avut legături strânse cu conducerea partidului, având o relație apropiată cu fostul deținut politic Nicolae Cerveni (fost vicepreședinte al PNL), cu Radu Câmpeanu (președinte al PNL) și Vintilă V. Brătianu (vicepreședinte al PNL).

 

Ștefan Jicol a abolvit Universitatea Politehnică București, promoția 1993, și este inginer la bază. E pasionat de critică socială și politici publice, fiind și politolog, abvolvind ca șef de promoție Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice 2004.

În plus, a obținut și o diplomă în relații publice și comunicare la fundația liberală de prestigiu Friedrich Naumann Foundation, din Germania.

 

Ulterior, Ștefan Jicol a devenit membru în Consiliul de Conducere al Municipiului București, șef al campaniei electorale a lui Ludovic Orban pentru președinția PNL și a înființat Școala Politică Liberale "I. Ghe. Duca" de la Horezu, pentru tinerii liberali.

 

Ștefan Jicol este căsătorit din 1993, iar soția sa este un avocat de renume. Familia Jicol are doi copii majori.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies