Cine este femeia care susține că a fost agresată sexual de preotul Visarion Alexa. Acesta slujea în cartierul Militari

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 sep 2022, 22:08

Cine este femeia care susține că a fost agresată sexual de preotul Visarion Alexa. Acesta slujea în cartierul Militari

Sursa: Instagram

Părintele Visarion Alexa, care slujea la „Biserica Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Militari, a fost acuzat de agresiune sexuală de către o enoriașă. Incidentul ar fi avut loc în timpul Sfintei Taine a Spovedaniei.

Părintele Visarion Alexa și-ar fi recunoscut fapta, deși unii enoriași erau convinși de

faptul că totul este o înscenare, în timp ce alții sperau să nu fie adevărat.

Cine este femeia care susține că a fost agresată sexual de preotul Visarion Alexa

Femeia are 37 de ani și mergea la biserica la care slujea părintele, de doi ani. Aceasta a declarat că incidentul ar fi avut loc în luna aprilie, atunci când preotul o spovedea și femeia îi

povestea despre o problemă care o apăsa.

În timp, relația dintre cei doi evoluase și nu mai erau doar preot și enoriaș, ci erau prieteni. Cu toate acestea, conform spuselor femeii, acesta ar fi încercat să meargă și mai departe. În urma celor întâmplate, preotul a fost reținut de polițiștii din Capitală.

Ulterior, preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, decizia fiind luată de

Judecătoria Sectorului 6, sâmbătă, 17 septembrie. Mai mult decât atât, acesta nu mai are dreptul de a sluji și nici nu se poate apropia la mai mult de 300 de m de femeia care l-a acuzat.

Citeste si: Cine este soția preotului Visarion Alexa. Acesta este acuzat de agresiune sexuală și și-ar fi recunoscut fapta

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Procurorii insistă asupra arestării acestuia

În timp ce procurorii insistă în ceea ce privește arestarea sa, preotul a contestat măsura controlului judiciar. În mediul online a ajuns și o stenogramă a discuțiilor preotului cu enoriașa, dar avocata acestuia nu a infirmat-o, spunând că discuția a avut loc în luna august.

„Nu am acceptul părintelui, potrivit contractului de asistență juridică, să ofer relații presei. Dânsul dorește să fie păstrat secretul profesional și nu am cum să ofer informații din anchetă.

Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua, cu părintele și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest incident din aprilie 2022”, a spus Mariana Mihai, avocata acestuia, conform libertatea.ro.

Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile care îi sunt aduse, în fața comisei de disciplină a Bisericii Ortodoxe Române

Citeste si: Cine este Visarion Alexa, preotul care ar fi agresat sexual o femeie, și ce sancțiuni are de suferit în urma faptei sale

Potrivit surselor juridice, citate de romaniatv.net, preotul a recunoscut faptele comise, menționând că ispita este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă”, este menționat în propunerea de arestare a preotului.

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.