Choux-uri sarate aperitiv

DSCN5313

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persone

Ingrediente

Pentru aluatul de choux:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82 % grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru umplutura:
100 g masline kalamata
O legatura patrunjel
100 g crema de branza
3-4 rosii
2 catei de usturoi
Sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare

Aluatul de choux
Se amesteca primele 4 ingrediente si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza choux-uri prin poshare, care se coc la 160-170 grade Celsius pana devin aurii.
Se lasa se raceasca si se taie pe jumatate pentru a fi umplute.

Umplutura (3 tipuri)
1. Se amesteca cuburi din pulpa de rosii cu patrunjel tocat marunt, usturoi, sare piper, ulei de masline.
2. Se amesteca crema de branza cu ulei de masline, sare, piper.
3. Se toaca marunt maslinele kalamata si se amesteca cu piper, ulei de masline, patrunjel si usturoi.
Se umplu choux-urile cu acestea. Mai puteti opta pentru umplutura de pateu sau somon, dupa preferinta.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate