China va trimite trupe în Rusia pentru exercițiile „Vostok”, care vor fi făcute la comun cu Belarus și India

,
China trupe Rusia exerciții militare

Trupele chineze se vor deplasa în Rusia pentru a lua parte la exerciții militare comune conduse de țara gazdă la care participă India, Belarus, Mongolia, Tadjikistan și alte țări, a declarat miercuri Ministerul chinez al Apărării.


In articol:

Participarea Chinei la exercițiile comune nu are „nicio legătură cu situația internațională și regională actuală”, a precizat ministerul într-o declarație, citat de Reuters.

China, alături de Belarus și India, trimite trupe în Rusia pentru exerciții militare

China Belarus India trupe Rusia exerciții militare

Luna trecută, Moscova a anunțat că intenționează să organizeze exercițiile „Vostok” în perioada 30 august- 5 septembrie, chiar dacă duce un război costisitor în Ucraina. Ea a spus atunci că unele forțe străine vor participa, fără a le numi.

Ministerul Apărării din China a declarat că participarea sa la exerciții face parte dintr-un acord bilateral anual de cooperare în curs de desfășurare cu Rusia.

„Scopul este de a aprofunda cooperarea practică și prietenoasă cu armatele țărilor participante, de a spori nivelul de colaborare strategică între părțile participante și de a consolida capacitatea de a răspunde la diverse amenințări la adresa securității”, se arată în declarație.

Citeste si: China a ordonat închiderea temporară a fabricilor din cauza celei mai puternici călduri resimțite în ultimii 60 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade

Sub conducerea președintelui chinez Xi Jinping și a omologului său rus Vladimir Putin, Beijingul și Moscova au devenit din ce în ce mai apropiate.

În urmă cu un an, tot în august, Rusia și China au organizat exerciții militare comune în nordul și centrul Chinei, implicând peste 10.000 de soldați. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a lăudat exercițiile, în China, și a sugerat că acestea ar putea fi dezvoltate în continuare.

Beijing și Moscova s-au aliat înainte de războiul dintre Rusia și Ucraina

În octombrie, Rusia și China au desfășurat exerciții navale comune în Marea Japoniei. Câteva zile mai târziu, navele de război rusești și chinezești au efectuat primele lor patrule comune în vestul Pacificului. 

Luna următoare, armata Coreei de Sud a declarat că a trimis avioane de luptă după ce două avioane de război chineze și șapte avioane rusești au pătruns în zona de identificare a apărării sale aeriene în timpul a ceea ce Beijingul a numit antrenament regulat.

Citeste si: Finlanda și Estonia au cerut UE să nu mai dea vize turistice rușilor: „Nu e corect ca cetățenii Rusiei să călătorească în Europa ca turiști”

Cu puțin timp înainte de invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina, Beijingul și Moscova au anunțat un parteneriat „fără limite”, deși oficialii americani spun că nu au văzut China eludând sancțiunile conduse de SUA împotriva Rusiei sau furnizându-i echipamente militare.

Districtul militar estic al Rusiei include o parte din Siberia și are cartierul general la Khabarovsk, în apropiere de granița cu China.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce spun cercetătorii despre virusul Langya din China. Aceștia cer supravegherea atentă a acestuia

Datoriile sufocă afacerile: Peste 4.200 de societăți comerciale şi PFA au intrat în insolvenţă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

China a renunțat la promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan, după ce ce „patria” va fi reunificată

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies