China a ordonat închiderea temporară a fabricilor din cauza celei mai puternici călduri resimțite în ultimii 60 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade

,
Chin fabrici închise căldură

Provincia chineză Sichuan a ordonat ca toate fabricile să fie închise timp de șase zile pentru a diminua lipsa de energie electrică din regiune, în contextul în care un val de căldură toridă afectează întreaga țară, potrivit unui raport al presei.


In articol:

Sichuan este o locație cheie de producție pentru industria semiconductorilor și a panourilor solare, iar raționalizarea energiei electrice va afecta fabricile care aparțin unora dintre cele mai mari companii de electronice din lume, printre care Foxconn, Apple și Intel.

China închide fabricile din cauza căldurii toride de peste 40 de grade

China fabrici închise căldură 40 de grade

Provincia Sichuan este, de asemenea, centrul minier de litiu al Chinei- o piesă cheie a bateriilor pentru mașinile electrice- iar oprirea temporară ar putea duce la mărirea costului materiei prime, spun analiștii.

Citeste si: Alertă de călătorie în Grecia emisă de MAE! După caniculă, meteorologii au lansat o avertizare de furtuni, vijelii și grindină!

China are parte de cel mai puternic val de căldură din ultimii șaizeci de ani, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade Celsius în foarte multe regiuni. Căldura extremă a provocat o creștere bruscă a utilizării de aer condiționat în birouri și locuințe, fiind folosită în exces rețeaua electrică. De asemenea, seceta a diminuat nivelul apei din râuri și, în același timp, cantitatea de electricitate produsă la centralele hidroelectrice.

Se închid 19 din 21 de fabrici în Sichuan, China

Sichuan, una dintre cele mai mari provincii din China, cu 84 de milioane de locuitori, a decis ca 19 din cele 21 de orașe din zonă să oprească temporar toate fabricile de luni până sâmbătă, arată un „anunț urgent”, transmis duminică de guvernul provincial și de rețeaua de stat, potrivit CNN.

Hotărârea a fost luată pentru a exista siguranța că rămâne suficientă energie disponibilă pentru uzul rezidențial, mai menționează anunțul.

Citeste si: O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost găsită într-un râu secat din Italia! Căldura a scos la iveală proiectilul scufundat

Provincia din sud-vestul țării- care este, de asemenea, un centru hidroenergetic cheie în China- a fost afectată de căldură extremă și secetă începând cu luna iulie. Începând cu 7 august, canicula din provincie a devenit și mai puternică, ajungând până la „cel mai extrem nivel din ultimele șase decenii”, iar precipitațiile medii s-au diminuat cu 51% față de aceeași perioadă din anii precedenți, arată un articol publicat marți, pe site-ul guvernului, relatează CNN.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Sute de morţi în Spania şi Portugalia din cauza caniculei. Oamenii se luptă cu temperaturi de peste 45 de grade

BOR se delimitează de deputatul suspectat de sex cu minori: Aurel Bălășoiu a fost exclus din adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

China intră în lockdown climatic din cauza creșterilor exagerate de temperaturi: „Încetați toate activitățile în aer liber”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies