Cetățenii din Indonezia protestează după ce parlamentul a aprobat legea care interzice relațiile intime în afara căsătoriei

Author: Lavinia Medrea

Parlamentul Indoneziei a aprobat legea care interzice relațiile intime în afara căsătoriei

Sursa: PixaBay - edit Kanal D

Parlamentul indonezian a aprobat un nou cod penal care interzice oricărei persoane din țară să aibă relații sexuale în afara căsătoriei și restricționează libertățile politice. Noile legi vor intra în vigoare abia peste trei ani și se așteaptă ca acestea să fie contestate în instanță.

Mai multe grupuri de persoane, în special tineri, au protestat săptămâna aceasta în fața parlamentului din Jakarta împotriva acestor legi.

Conform acestora, care se inclusiv străinii care vizitează Bali și alte destinații de vacanță indoneziene și care nu sunt căsătoriți pot primi până la un an de închisoare dacă întrețin relații intime.

Proteste în Indonezia după ce s-au interzis relațiile intime în afara căsătoriei

Cuplurilor necăsătorite li se interzice și să locuiască împreună- un act pentru care ar putea fi închiși până la șase luni.

Adulterul va fi, de asemenea, o infracțiune pentru care oamenii pot fi închiși.

Citește și: Închisoare pentru persoanele care vor întreține relații intime în afara căsătoriei. Ce se întâmplă cu femeile care fac adulter

Ajeng, o femeie musulmană în vârstă de 28 de ani care locuiește în orașul Depok din Java de Vest, a declarat că acum riscă să fie condamnată pentru că a trăit cu partenerul ei în ultimii cinci ani.

„Cu noua lege, amândoi putem merge la închisoare dacă unul dintre membrii familiei decide să facă o plângere la poliție”, a declarat Ajeng, pentru BBC.

„Ce se întâmplă dacă există un membru al familiei care are o problemă cu mine și decide să mă trimită la închisoare? Cred că a trăi împreună sau a face sex în afara căsătoriei nu este o infracțiune.

În religia mea, este considerat un păcat. Dar nu cred că codul penal ar trebui să se bazeze pe o anumită religie”, a continuat femeia.

Grupurile pentru drepturile omului spun că noile prevederi afectează în mod disproporționat femeile, persoanele LGBT și minoritățile etnice din rândul populației de 267 de milioane de persoane.

Citește și: Liderul militant al Statului Islamic, al-Quraishi, a fost ucis. Gruparea militantă va opera în mod normal, în continuare

Andreas Harsano, cercetător al grupului de la Jakarta, a declarat că în Indonezia există milioane de cupluri fără certificate de căsătorie, „în special în rândul popoarelor indigene sau al musulmanilor din zonele rurale”, care s-au căsătorit în cadrul unor ceremonii religioase specifice.

„Acești oameni vor încălca, teoretic, legea, deoarece conviețuirea poate fi pedepsită cu până la șase luni de închisoare”, a declarat Andreas Harsano.

Indonezia interzice oamenilor să nu fie credincioși

În prezent, în cod există, de asemenea, șase legi privind blasfemia, inclusiv apostazia, adică renunțarea la o religie. Pentru prima dată de la independență, Indonezia va face ilegală convingerea unei persoane să nu fie credincioasă.

Noile articole privind defăimarea fac, de asemenea, ilegală insultarea președintelui sau criticarea ideologiei de stat.

Marți, legislatorii au lăudat reușita adoptării unui nou cod penal, care nu a fost revizuit în profunzime de când Indonezia a devenit independentă de sub dominația olandeză.

Un proiect anterior al codului urma să fie adoptat în 2019, dar a declanșat proteste la nivel național, zeci de mii de persoane luând parte la manifestații.

Cutremur puternic, marți - Seismul s-a simțit în mai multe orașe - Autoritățile, în alertă

Mulți, inclusiv studenți, au ieșit în stradă, unde au avut parte de conflicte cu poliția în Jakarta.

Ajeng a declarat că mulți indonezieni care nu au fost afectați de lege au protestat și în 2019, deoarece „oamenii nu vor ca impozitele lor să fie folosite pentru a trimite oameni la închisoare doar pentru sex”.

„Oamenii sunt furioși că li se ia libertatea. Indonezia are o mulțime de probleme, cum ar fi sărăcia, schimbările climatice și corupția, dar în loc să rezolve o problemă, au creat o lege care nu face decât să agraveze problema”, a mai explicat femeia. 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies