Certificatul verde expiră fără doza booster. Doar cei cu doza a treia vor avea mai multă libertate de a circula. Se aplică de la 1 februarie

,
Certificatul verde

Certificatul verde expiră fără doza booster.

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătății a vorbit despre certificatul verde! Iată care este valabilitatea acestuia!


In articol:

Ministerul Sănătății a oferit noi informații despre ce se întâmplă cu certificatele verzi după 1 februarie. De asemenea, a dezvăluit de câte vaccinuri anti-COVID-19 avem nevoie pentru a putea călători în Europa.

Certificatul verde

Doar cei cu doza a treia vor avea mai multă libertate de a circula.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Alexandru Rafila, despre certificatul verde în România: "O să renunțăm la certificat"

Ministerul Sănătății, despre certificatele verzi 

Ministerul Sănătății a trasmis că după 1 februarie, certificatele verzi vor rămâne valabile doar pentru cetățenii care s-au imunizat cu schema completă sau injectați cu o singură doză de vaccin, dacă au ales să se imunizeze cu Johnson & Johnson, însă această regulă este valabilă numai în România.

Citeste si: Când se termină pandemia de COVID-19! Varianta Omicron ar veni cu finalul valurilor de infectări

Potrivit capital.ro, România a hotărât să nu se alinieze la ultima reglementare cu Uniunea Europeană, ce presupune limitarea valabilității certificatului verde la 9 luni.

În acest contet, cetățenii care doresc să călătorească în Europa după 1 februarie trebuie să se vaccineze cu doza booster pentru a putea avea certificatul verde valabil și-n afara României.

„Hotărârea luată de Comisia Europeană în luna decembrie va intra în vigoare de la 1 februarie. Din păcate, românii care au mai mult de 9 luni de la vaccinarea cu schema completă de la ultima doză de vaccin și vor să plece în străinătate după data de 1 februarie, practic nu mai au certificat verde din acel motiv și trebuie să își facă doza booster pentru a beneficia de acest certificat verde prin care pot să călătorească liberi în spațiul european. Altfel, dacă nu vor face această doză, practic nu vor avea certificat verde”, a explicat Sabrina Preda, jurnalist și realizator News Hour With CNN, pentru Antena 3.

Când va expira mai exact certificatul verde

Totodată, joi, 27 ianuarie, Andrei Baciu, secretar de stat, a spus care este data la care va expira certificatul verde. Acesta a punctat că „totul pleacă de la această decizie la nivel european” și trebuie „să înțelegem contextul”.

„Legat ce această situație, avem două lucruri distincte. Totul pleacă de la o decizie la nivel european care precizează în felul următor. Pentru călătorii se va găsi o modalitate uniformă european și atunci ne referim la persoanele care au schemă completă de vaccinare de la care nu a trecut nu mai mult de nouă luni. Acestea vor putea să călătorească la fel în continuare.

Pentru cei care s-au vaccinat cu schemă completă și la care au trecut mai mult de nouă luni de la ultima doză, este nevoie de doza booster. Se uniformizează decizia la nivel european tocmai pentru a exista o abordare unitară.

În ceea ce privește punerea în aplicare în România, acest lucru va fi dezbătut azi și în următoarele zile, iar în momentul în care se identifică forma finală se va comunica oficial din partea Guvernului, dar totul pleacă de la această decizie la nivel european și e important să înțelegem contextul”, a declarat Andrei Baciu, în cadrul conferinței de presă de la Guvernul României.

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Sfinții Constantin și Elena, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Ce nu ai voie să faci sâmbătă, 21 mai 2022

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Părinții români care au plecat cu copilul în Germania în timpul anului școlar riscă o amendă de 5.000 de lei. Ce prevede legea în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies