Certificatul de virginitate, interzis de ONU, dar eliberat de medicii români. Sute de minore sunt obligate să se supună acestei practici barbare

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 07 mar 2023, 02:10

Certificat de virginitate pentru sute de minore din România

Sursa: PixaBay

Certificatul de virginitate continuă să fie eliberat de medicii ginecologi din România, deși ONU și OMS au cerut interzicerea acestei practici umilitoare, considerate o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii. 

Deși pare greu de crezut, în fiecare an sute de fete din România, minore sau majore, sunt forțate de către familie să se supună unei examinări ginecologice în urma căreia medicii eliberează

un certificat de virginitate.

Certificatul de virginitate, interzis de ONU, dar eliberat de medicii români

Deși Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au cerut interzicerea acestei practici considerate o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii care e obligată de cei din jur să facă această consultație, medicii români eliberează anual sute de certificate de virginitate. 

Citeste si: Ce este și cum se manifestă variola maimuței, boala pentru care nu s-a descoperit încă leac. Simptomele care îți arată că ai contractat virusul

Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale se numără printre cei care au luat inițiativă în a opri această practică barbară pe care medicii ginecologi din România continuă să o facă și în anul 2022, deși atât ONU cât și OMS au cerut interzicerea ei. 

Sute de fete din România, minore sau majore, sunt forțate anual de către membrii familiei să se supună acestei violări a demnității și vieții personale pentru ca un medic ginecolog să le elibereze un certificat de virginitate. 

“Ne propunem ca și în 2022 să susținem Ministerul Justiției în crearea unui set de măsuri care pot genera o schimbare reală a răspunsului în cazurile de agresiune sexuală cu victime minore, prin crearea și operaționalizarea unei infrastructuri cu specific pediatric în toate instituțiile cu care copiii-victime interacționează.

Constatarea virginității, pe care multe state și organizații internaționale precum OMS și Națiunile Unite o condamnă de mai bine de un deceniu, calificând-o drept barbarie, o încălcare brutală a drepturilor omului și o formă de violență sexuală, a supravietuit liniștită în curtea feudalei rețele de medicină legală din România, cu acceptul tacit al decidenților din Ministerul Sănătății”, anunță  Asociatia pentru Victimele Infractiunilor Sexuale

Medicii au eliberat certificat de virginitate pentru sute de minore în 2021 

Numai în anul 2021, medicii au eliberat în jur de 1000 de astfel de certificate de virginitate. Potrivit statisticilor, 85% dintre fetele obligate să se supună acestei practici barbare au fost minore. 

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Citeste si: Ce este și cum se manifestă sarcina asimptomatică. O tânără a născut singură, sub duș, deși nu a știut că este însărcinată

Justificarea medicilor pentru continuarea eliberării certificatului de virginitate, deși interzicerea lui a fost ceurtă de Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății este că familiile cer acest lucru și continuă să aducă fetele la control. 

Se întâmplă aceste solicitări din cadrul familiei, decizia familiei, a parinților. Copilul fiind minor, care din motive diverse a întârziat acasă, există suspiciuni cu privire la starea de virginitate a fetiței respective și atunci părinții o aduc”, spune George Curcă, președinte al Institutului Național de Medicină Legală. 

Testele de virginitate sunt 2% din examinările Institutului de Medicină Legală. În urma lor, fetele primesc și certificate de virginitate. În cazul în care o minoră nu este virgină, începe coșmarul. Poliția este anunțată de îndată, indiferent de caz sau context.

Citeste si: Este oficial: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie în 2022!  Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei

„În acest tip de examinare, în care copilul sau fetița este adusă, pentru a face proba adevărului prin această examinare genitală, este, după părerea mea, o încălcare a drepturilor fundamentale”, consideră George Curcă.

Organizația Mondială a Sănătății spune că este o procedură invazivă care merge împotriva drepturilor omului. Testul există și în alte țări europene precum Suedia, Olanda sau Spania.

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, la pas pe Valea Trotușului

„E important să renunțăm la astfel de teste, nu doar pentru că nu sunt eficiente, nu sunt relevante, dar cel mai rău efect pe care îl au este că predispun la abuzuri ulterioare și la comportamente ascunse”, potrivit psihoterapeutului Anda Păcurar, citat de euronews.ro. 

 

 

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!