Cele mai populare 5 branduri auto ale momentului

Clasamentul mondial al marcilor de autovehicule se modifica de la un an la altul! Insa brandurile enumerate sunt aproape mereu aceleasi.

Iata cinci dintre marcile care au ocupat cele mai multe pozitii intre primele locuri de-a lungul anilor!

Toyota

Aceasta companie a fost fondata de Kiichiro Toyoda in 1937 si este un spinoff de la Toyota Industries. A intrat pe piata autoturismelor cu modelul denumit ‘’AA’’, iar in prezent este un producator auto multinational japonez, avand sediul in Aichi. Toyota a fost clasata de cateva ori pe primul loc la productia de automobile, deoarece a creat si mai mult de 10 milioane de vehicule pe an. A fost si cea mai mare companie listata din Japonia prin capitalizare de piata, avand o valoare de doua ori mai mare decat SoftBank. Ea produce vehicule si sub alte marci precum Hino, Lexus, Ranz si Daihatsu. De asemenea, este liderul pietei in vanzari de masini electrice hibride si incurajeaza adoptarea lor la nivel mondial. 

Volkswagen

A fost fondata in 1937 de regimul nazist si a avut primul model VW Kafer, creat de constructorul austriac Ferdinand Porsche. Compania a luat nastere avand scopul de a crea masini ieftine si accesibile categoriilor sociale cu venituri mici. De aceea, si denumirea acesteia se traduce ‘’masina a poporului’’. In prezent, sediul Volkswagen este la uzinele Volkswagenwerk din Wolfsburg, Germania si firma detine 12 subsidiare. Acestea sunt Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Man, Porsche, Scania, Seat, Skoda, Volkswagen Commercial Vehicles si Volkswagen Passenger Cars. In 2006, acest grup a vandut 5,734 milioane de automobile, ceea ce a reprezentat 9,7 % din piata mondiala de autoturisme. Iar principala lor piata de desfacere este Uniunea Europeana, urmata de China.

Mercedes 

Producatorul german de autovehicule Mercedes a fost creat de compania Daimler-Benz AG. Aceasta a aparut in 1926, ca urmare a fuzionarii intre Benz & Cie si Daimler Motoren Gesellschaft. Denumirea Mercedes este aceeasi cu cea a fiicei lui Emil Jellinek, omul de afaceri care a locuit la Baden si la Nisa in 1889. In prezent, sediul central al companiei este in Stuttgart, Baden-Württemberg. Mercedes se imparte in mai multe subdiviziuni precum Maybach sau Mercedes AMG si in 2018 a fost recunoscut ca fiind cel mai bine vandut brand de vehicule premium din lume.

Ford

Aceasta firma a fost fondata de catre Henry Ford in anul 1903! Povestea brandului a pornit intr-o fabrica, avand un capital de 28.000 de dolari de la 12 investitori. Printre ei se aflau John Francis Dodge si Horace Elgin Dodge, ce au format mai tarziu si compania de automobile Dodge. Ford a fost un nume care tot timpul s-a clasat intre primele zece cele mai mari companii din lume la venituri. In anul 1999 a fost chiar si al doilea cel mai mare producator de automobile din lume. Brandul este recunoscut si datorita diferitelor metode de producere in masa a automobilelor si managementului fortei de munca. De-a lungul timpului, Ford a cumparat multe alte firme precum Jaguar, Land Rover sau Volvo, detinand si 30% din Mazda. In prezent, sediul acestei companii este in Dearborn, Michigan.

BMW

Compania aceasta a aparut in 1916 si are sediul in München, Bavaria! BMW are o istorie importanta in domeniul sporturilor cu motor, mai ales din cauza masinilor de turism si a celor de Formula 1. A produs pana in 1945 si motoare de avioane, insa in prezent acest lucru nu se mai intampla. Totusi, compania inca este apreciata datorita modelelor din categoria BMW i. Autovehiculele sunt create in Germania, Brazilia, China, India, Africa de Sud, Marea Britanie si Statele Unite. 

Care este brandul de masini potrivit pentru tine?

Fie ca te gandesti sa-ti cumperi o masina noua sau preferi autovehiculele rulate la licitatie si pe cele de la dealeri, alegerea brandului poate fi un proces dificil. Opteaza pentru o marca auto dintre cele enumerate mai sus si vei face lucrurile mai usoare!

Citeste si: Super mulți bani pe lângă salariu! Orban a semnat documentul. Cine va primi suma uriașă - capital.ro

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies