Ce este tusea productivă și din ce cauză apare

,
Ce este tusea productivă și din ce cauză apare

Ce este tusea productivă și din ce cauză apare

[Sursa foto: Shutterstock]

Care sunt cauzele frecvente care provocă tusea productivă. Vezi care este remediul natural împotriva tusei productive.


In articol:

Ce este tusea productivă, care sunt cauzele frecvente care provocă acest tip de tuse, dar și cum o poți calma.

Ce este tusea productivă

Tusea este un mecanism defensiv, natural, care ajută la eliminarea materialelor străine din căile respiratorii, cum ar fi alimente sau iritanți. Totodată ajută și la eliminarea mucusului din căile respiratorii.

Tusea poate fi seacă sau productivă:

  • Tusea seacă este asociată cu prima etapă de apariție a tusei după răceală, atunci când nu se produce mucus.
  • Tusea productivă este asociată cu stadiul mai întârziat al apariției tusei după răceală, atunci când se produce mucus, potrivit healthline.com.

În mare parte, tusea este un act involuntar, adică nu poate fi controlat. Deși tusea este un mecanism natural, uneori poate deveni excesivă, deranjantă și posibil periculoasă.

Care sunt cauzele care provoacă tusea productivă

Tusea productivă este cauzată de diferite afecțiuni ale sistemului respirator, precum: răceala, gripa, bronșitele, pneumonia, BPOC, fibroza chistică sau astmul, notează  healthline.com.

Tusea productivă este însoțită de apăsare în piept, respirație greoaie și iritarea gâtului, în cele mai multe cazuri.

O analiză sistematică a 18 studii din 12 țări care a implicat în medie 250.000 de pacienți (sau peste 83.000 de vizite per studiu) a relevat că tusea este motivul numărul unu pentru consultarea unui medic generalist, potrivit pagb.co.uk

Cum poți calma tusea productivă

Tusea acută poate fi deranjantă în viața de zi cu zi. Pe lângă jena că toată lumea te privește, tusea poate provoca dificultăți în a dormi, oboseală și epuizare, lipsa concentrării, dificultăți în a mânca, stres emoțional și scăderea calității vieții.

De aceea este esențial să calmezi o tuse care nu dă semne că va dispărea, deoarece are un efect de domino asupra vieții de zi cu zi.

Printre cele mai eficiente remedii naturale menite să calmeze tusea productivă sunt mierea de albine, plantele medicinale, dar și siropul de tuse din ingrediente naturale TheraTuss ProNatural*.

TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Siropul de tuse TheraTuss ProNatural este un dispozitiv medical ce conţine 100% ingrediente naturale (miere, extract de nalbă mare, pătlagină îngustă şi turiţă mare) şi are triplă acţiune în calmarea în mod natural a tusei seci şi a tusei productive. Acţiune emolientă – mucoadezivitatea lubrifiază natural gâtul, acţiune calmantă asupra gâtului – proprietăţile antioxidante reduc iritaţia şi acţiune de protecţie naturală, formând o barieră împotriva agenţilor iritanţi. Acest sirop se recomandă adulților și copiilor cu vârsta de peste 1 an care suferă episoade de tuse seacă sau productivă, dar și celor care au sensibilitate la gluten.

Pentru iritațiile din gât provocate de tusea seacă sau productivă sunt recomandate ceiurile calde cu miere, sucurile naturale și comprimatele de supt TheraTuss Natural**, care au în compoziție vitamina C, mușețel, salvie, cimbru de câmp, nalbă mare și mentă.

Beneficiile plantelor asupra sistemului respirator

Mușețelul calmează căile respiratorii în caz de tuse seacă și mâncarime în gât și ajută la calmarea tusei și a gâtului iritat.

Salvia calmează gura, gâtul și corzile vocale și ameliorează iritația la nivelul gâtului și al faringelui.

Cimbrul de câmp stimulează secreția de mucus în căile respiratorii superioare și facilitează expectorarea acestuia.
Nalba mare calmează și ameliorează senzația de mâncărime la nivelul gâtului și faringelui.

Menta calmează gura și gâtul, ameliorând senzația de mâncărime în gât și faringe, având un efect calmant și plăcut asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale.

* TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

** TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Bibliografie:

What Illnesses or Conditions Cause Wet Cough

https://www.healthline.com/health/wet-cough?fbclid=IwAR2dp1MeCIsx8-WFm7ubAyBhTTExvq0vE_28NAXhvfLcqWnHfbFagHfXzYQ

https://www.pagb.co.uk/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ment%C4%83

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies