Ce beneficii vor avea agenții de poliție care fac masterul pentru a deveni ofițeri. Noile schimbări anunțate de autorități

,
beneficii agenti de politie master

Polițiștii care urmează programul de master în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pot avea parte de mai multe beneficii 

[Sursa foto: instagram Poliția Română]

Un proiect de lege pus în dezbatere își propune să îi susțină pe agenții de poliție care fac masterul pentru a deveni ofițeri. Iată care sunt beneficiile pe care le pot avea cei care se vor înscrie în programul universitar de master.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a stabilit noi reguli în ceea ce privește desfășurarea cursurilor de master pentru polițiști și încadrarea absolvenților unui astfel de program. Iată ce schimbări ar putea să apară dacă proiectul de lege pus în dezbatere va fi aprobat. 

Schimbări pentru agenții de poliție care fac masterul pentru a deveni ofițeri. Care sunt beneficiile? 

În prezent, polițiștii pot ajunge să profeseze dacă sunt absolvenți ai studiilor de licență sau postliceale, dar și dacă urmează un program universitar de master profesional organizat în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Acest program de master se adresează celor care dețin deja o licență într-o specializare necesară Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Un proiect de lege pus în dezbatere își propune să introducă noi beneficii pentru polițiștii care urmează un astfel de program de master. Mai exact, cei care au promovat concursul de admitere la programul de master profesional și încep cursurile pentru a deveni ofițeri de poliție ar putea fi scoși de la locul de muncă, dar vor primi în continuare solda sau salariul în funcție de postul avut la data începerii cursurilor. 

master politisti 2022

Polițiștii care fac masterul vor fi scoși de la locul de muncă și vor fi plătiți

 

[Sursa foto: instagram Poliția Română]

Citeste si: Ministerul Afacerilor Interne, mesaj emoționant cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor. Povestea curajoasă a lui Enzo

După absolvirea programului de master profesional, polițiștilor li se va acorda gradul profesional și vor fi numiți în funcție la fel ca agenții de poliție care au obținut gradul de ofițer după ce au urmat un program de studii organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. 

În plus, după acordarea gradului de ofițer, va exista interdicția modificării raporturilor de serviciu pentru o perioadă de cel puțin cinci ani de la numirea în funcție la unitatea în care este repartizat după absolvire, potrivit avocatnet.ro.

În cazul în care polițiștii nu respectă condițiile angajamentelor încheiate sau refuză încheierea unui nou angajament, aceștia vor fi obligați să restituie beneficiile salariale acordate pe perioada cursurilor de master.

În prezent, toate aceste schimbări fac parte dintr-un proiect de lege pus în dezbatere și se vor aplica doar dacă acesta va fi adoptat de Executiv și publicat ulterior în Monitorul oficial. 

Citeste si: Ministerul Afacerilor Interne, mesaj incredibil pe pagina de Facebook: "Noi spunem că așa ceva nu am mai întâlnit și sperăm să nu mai întâlnim niciodată"

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marian Godină explică gestul controversat al polițistului după ce a ucis-o pe Raisa: "Pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"

Oamenii lui Biden preiau controlul în Senat: A fost anunțată victoria candidatului democrat, Raphael Warnock, în Georgia

Marian Godină explică gestul controversat al polițistului după ce a ucis-o pe Raisa: "Pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"

Majorarea indemnizațiilor demnitarilor, adoptată de Senat! Curtea Constituțională respinsese proiectele privind creșterea acestor salarii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies