Ce a făcut criminalul din Thailanda după ce a ucis 37 de persoane dintr-un de îngrijire al copiilor. Bărbatul și-a ucis inclusiv familia

Author: Lavinia Medrea
Ce a făcut criminalul din Thailanda după ce a ucis 37 de persoane dintr-un de îngrijire al copiilor
Sursa: Twitter Pichayada P.

Un fost polițist a ucis cel puțin 37 de persoane, majoritatea copii, într-un atac cu armă și cuțit la un centru de îngrijire a copiilor din nord-estul Thailandei.

Poliția spune că acesta s-a sinucis și

și-a ucis familia după o vânătoare de oameni în urma atacului din provincia Nong Bua Lamphu. Copiii și adulții se numără printre victimele de la grădiniță, oamenii legii afirmând că atacatorul și-a înjunghiat în mare parte victimele înainte de a fugi de la locul faptei, potrivit BBC.

Un fost polițist a ucis 37 de persoane într-un centru de îngrijire al copiilor din Thailanda

Fostul ofițer, în vârstă de 34 de ani, a fost concediat în iunie pentru consum de droguri, a declarat poliția. Încă nu se știe motivul pentru care bărbatul a făcut acest masacru. 

Cel puțin 23 de copii s-au numărat printre morții din crima în masă din orașul Utthai Sawan. Unele victime, în vârstă de doar doi ani, au fost atacate în timp ce dormeau.

Douăzeci de persoane, care au fost rănite, au fost transportate la spitalul districtual Nong Bua Lamphu.

Directoarea Nanticha Panchum a declarat că fiul atacatorului a frecventat centrul, dar nu mai fusese acolo de o lună.

Bărbatul obișnuia să își lase copilul la școală și era întotdeauna politicos și vorbăreț, a spus ea.

Dna Panchum a spus că, de obicei, la școală erau peste 90

de copii, dar joi au fost prezenți puțin peste 20 din cauza vremii nefavorabile și a unei defecțiuni a autobuzului școlar.

Citeste si: Patriarhul Kirill, promisiune uluitoare pentru rușii care pleacă la război: ,,Acest sacrificiu spală toate păcatele”

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

„Criminalul a venit în jurul prânzului și a împușcat mai întâi patru sau cinci funcționari de la centrul de îngrijire a copiilor”, a declarat pentru agenția de presă Reuters un oficial local, Jidapa Boonsom, care lucra în apropiere. Unul dintre funcționari era o profesoară însărcinată în opt luni.

„La început, oamenii au crezut că au fost focuri de artificii”, a spus ea, adăugând că bărbatul a forțat, apoi, intrarea într-o cameră încuiată în care dormeau copiii.

Ofițerii de poliție care au sosit după atac s-au confruntat cu scene îngrozitoare, cadavrele unor adulți și copii, unii dintre ei foarte mici, zăcând în interiorul și în afara clădirii.

„După ce am inspectat locul crimei, am constatat că autorul a încercat să intre prin efracție și a folosit în principal un cuțit pentru a comite crima ucigând mai mulți copii mici. Apoi, a ieșit și a început să ucidă pe oricine a întâlnit pe drum cu arma sau cuțitul până când a ajuns acasă. Am înconjurat casa și apoi am constatat că s-a sinucis în locuința sa”, a declarat șeful poliției, Damrongsak Kittiprapat.

Cine este bărbatul care a comis masacrul din Thailanda

Atacatorul, potrivit poliției, ar fi Panya Kamrab, un bărbat din localitate care fusese sergent de poliție înainte de a fi suspendat pentru consum de droguri în ianuarie și apoi concediat în iunie. Se pare că acesta a apărut joi în instanță pentru acuzații legate de consumul și posibila vânzare de metamfetamină. Verdictul ar urma să fie pronunțat vineri.

Înarmat cu o pușcă, un pistol și un cuțit, el a luat cu asalt grădinița în jurul orei locale 12:30.

El este autorul masacrului din Argeș care a ucis 5 persoane, printre care un copil de 5 ani

Citeste si: Român arestat după ce a violat o femeie într-un parc din Italia! Pentru că a băut 20 de litri de vin, bărbatul a uitat detaliile faptei sale

Detaliile a ceea ce a urmat sunt încă în curs de stabilire, dar după crimă, atacatorul a fugit de la locul faptei într-o camionetă albă cu patru uși și numere de înmatriculare din Bangkok, potrivit poliției, care a lansat o căutare a acestuia și a îndemnat localnicii să rămână în casă pentru propria siguranță.

Martorii oculari au fost citați spunând că atacatorul a intrat cu mașina în trecătorii și a deschis focul asupra unora dintre ei, rănind mai multe persoane în timp ce își făcea fuga.

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.