Cazurile umanitare prezentate de Speranță pentru România au primit donații semnificativ mai mari în ultimul an

Efectul binelui și generozității: românii au donat triplu în ultimul an pentru cazurile umanitare. Este încă o lecție despre umanitate și despre încrederea că ne putem baza pe societate și pe lanțul uman în a face mai mult bine.

Asociația Speranță pentru România confirmă de asemenea că în ultimul an românii au ales să doneze mai mult. Din păcate însă, cazurile celor care au nevoie de ajutor sunt și ele mai multe.

Una din modalitățile de donație este redirecționarea impozitului pe venit

Cei 3,5% care ar urma să ajungă la stat, aferenți impozitului pe venit, pot fi transferați către orice cauză umanitară doriți.

Pentru a putea face un astfel de gest  trebuie să completați cererea 230, respectiv declarația nr. 200 dacă aveți alte venituri decât cele salariale. De altfel acesta este și singurul efort pe care îl faceți, întrucât nu vă costă absolut nimic.

Completează formularul specific, îl trimiți spre ANAF în format clasic, prin poștă sau electronic. Rămâne valabilă această formă de donație până la data limită de 25 mai anul curent.  Directioneaza 3,5%  și faci astfel un gest mic pentru o cauză nobilă. Decide tu unde să ajungă sumele de bani, în loc să decidă statul către ce domeniu să direcționeze sumele colectate sub formă de impozite. Acum că poți să faci asta, rămâne ca un mic efort să conteze enorm pentru un caz la limita de supraviețuire, pentru un bolnav de cancer, unul de leucemie, pentru oricare din cei care au un caz social și fac parte din portofoliul asociației Speranță pentru România.

Românii dau dovadă de empatie

În perioada de pandemie donațiile s-au triplat. Modalitățile de donare sunt mai variate acum, de la cele de tip SMS la transfer bancar. Însă, indiferent de maniera prin care au făcut asta, românii au donat mai mult. O confirmă sumele colectate până acum. Reprezentanții asociației umanitare Speranță pentru România, cu pagina oficială  www.sperantapentruromania.ro, spun că în 2020 au strâns peste 2.600.000

de euro, în condițiile în care în anul precedent, în 2019 au fost 900.000 de euro.

Doar că și numărul de cazuri a crescut. Ca drept dovadă echipa asociației s-a extins și ea. În prezent 5 angajați și 4 voluntari alături de un colaborator fac lucrurile să meargă ca pe roate. Au peste 300 de cazuri lunar, donații de aproximativ 6000 de euro pe zi, dar și cazuri pe măsură.

În cei 11 ani de activitate au 538 de campanii de strângere de fonduri încheiate, 275 de cazuri acum, în curs.

Ceea ce pentru unii poate fi doar o statistică, este de fapt, o numărătoare a tristeților, a cazurilor de boli, de familii afectate, de părinți secătuiți de puteri în a-și crește copiii, fără posibilități materiale, în a lupta pentru viața lor sau a copiilor lor. Sunt cei care nu se pot bucura de viață și de tot ce poate aceasta să ofere, pentru că boala sau sărăcia i-a lovit din plin.

Și tu poți schimba viața unuia din aceștia. Orice caz umanitar pe care asociația Speranță pentru România îl are înregistrat poate primi donația ta! Află cum, din pagina oficială.

Contact:

0770.372.401

[email protected]

www.sperantapentruromania.ro

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies