Cât costă cizmele lui Klaus Iohannis, purtate când a plantat copaci la Dăbuleni. Nu mulți le pot cumpăra

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 23 iul 2022, 02:40
Iohannis, la Dăbuleni

Miercuri, la Dăbuleni, Klaus Iohannis împreună cu premierul Cîțu și cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat campania de împădurire de anul acesta. Președintele și-a făcut apariția în cizme, care nu sunt la îndemâna oricărui cetățean. 

Klaus Iohannis împreună cu premierul Cîțu și cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat campania de împădurire a 40% din suprafața României. Eurostat a anunțat zilele trecute că România se află printre țările europene cu cele mai puține păduri - 29% din suprafața țării, potrivit digi24. Însă, la Dăbuleni, cizmele lui Klaus Iohannis au atras atenția audienței.

Citeste si: Restricții oficiale în Capitală! Ce nu vei mai avea voie să faci

Câți bani costă cizmele purtate de Klaus Iohannis

Președintele s-a prezentat în județul Dolj purtând în picioare o pereche de cizme Parcours 2 Signature-T de la compania Aigle.

Potrivit site-urilor de profil care comercializează aceste produse, prețul unei perechi de încălțăminte de acest fel este unul extrem de ridicat, trecând bine de 1.000 de lei.

O pereche se vinde pe site-ul  Dockyard Stores  cu 1.159

de lei, adică undeva la 230-240 de euro.

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

”Cizmele din cauciuc pentru bărbați Aigle Parcours 2 Signature au un design elegant, rafinat, astfel că sunt alegerea perfectă pentru partide mai lungi de vânătoare sau pescuit, sau dacă la servici ai nevoie de încălțăminte impermeabilă, de calitate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Partea superioară confecționată din cauciuc natural Gomma Plus, căptușeala moale, din piele, branțurile din spumă anti-șoc și cu înveliș din piele, lățimea gambei reglabilă, talpa inovativă, din cauciuc, în trei straturi și cu pernițe de amortizare la călcâie, oferă confort maxim chiar pe tot parcursul zilei.

Căptușeala exclusivistă, din piele de vițel garantează păstrarea microclimatului ideal. Purtând această piesă franțuzească, de calitate superioară, lucrată de mână piciorul nu va obosi nici după plimbările îndelungate”, se arată în descrierea produsului.

Iohannis, la Dăbuleni

Miercuri, Klaus Iohannis a participat în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului.

Klaus Iohannis a spus că în 2020 au fost plantați 50 de milioane de copaci, iar anul acesta au fost rezervați pentru împădurire 1,5 miliarde de euro din programul PNRR.

Citeste si: Ludovic Orban, urmatorul presedinte al Romaniei? Fostul premier, declaratii incendiare la "40 de intrebari cu Denise Rifai"

Anul trecut am participat şi am şi oferit patronajul unei acţiuni de reîmpădurire, cred că a fost un succes.

Am plantat anul trecut peste 50 de milioane de puieţi”, a declarat, miercuri, în jdeţul Dolj, Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că în acest an se doreşte realizarea unei acţiuni şi mai ample.

”Am discutat specialiştii din domeniu, cu autorităţile, cu decidenţii politici şi s-a conturat ambiţia de a face mai mult în anul acesta şi anii care urmează. Pentru a da un impuls acestei campanii extinse m-am angajat să continui împreună cu Guvernul, cu autorităţile, cu specialiştii. Este extrem, extrem de important.(...) În Dolj, deşertificarea este o realitate. Pământul arabil s-a transformat în ce vedem, în teren nisipos. Dacă nu se face nimic, nisipul se duce mai departe. Avem o pierdere de peste o mie de hectare de teren agricol în fiecare an. Aici trebuie intervenit”, a mai declarat şeful statului.