Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură? Nicușor Dan: ”O să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”

,
apă caldă și căldură

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură.

[Sursa foto: PixaBay]

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat luni când vor afla bucureștenii care va fi prețul gigacaloriei, când vor avea apă caldă și căldură.


In articol:

Primarul Capitalei a anunțat că  prețul gigacaloriei ar putea să crească cu aproximativ 20%, însă această decizie trebuie stabilită de ANRE.

Nicușor Dan

Nicușor Dan le cere bucureștenilor să stea liniștiți

[Sursa foto: Facebook Nicușor Dan ]

Citeste si: Se scumpește căldura în Capitală. Câți bani vor plăti la iarnă bucureștenii în funcție de tipul de apartament

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură?

Nicușor Dan le cere bucureștenilor să stea liniștiți, pentru că primăria va subvenționa în continuare gigacaloria. Edilul susține că iarna aceasta va fi puțin mai bine ca anul trecut, pentru că  de la 1 noiembrie va fi apă caldă și căldură.

”De la 1 noiembrie o să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat dacă spitalele vor avea apă caldă și căldură iarna aceasta, edilul Capitalei a răspuns: ”Cu foarte mici sincope, cum a fost și anul trecut, vor avea apă caldă, da”.

Citeste si: Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți. Nicușor Dan, anunț despre tăierea bonurilor: "A fost o eroare umană"

”În momentul de față gigacaloria costă 500 și bucureștenii plătesc 164, este o sumă consistentă pe care Primăria o compensează pentru fiecare bucureștean, această situație va continua, dar în ceea ce privește prețul exact trebuie să așteptăm

27 octombrie când ANRE va fixa prețul de producție.

Imediat Termoenergetica își va fixa propriul preț de transport. Între timp, o să vedem dacă se plafonează în vreun fel prețul la gaz.

A fost acea măsură foarte bună oamenii care se încălzesc prin sistem individual prin centrală proprie și ar fi cumva injust să îi ajuți pe unii și nu pe ceilalți.

La început de noiembrie vom avea prețul de producție pentru București, cât și prețul de transport pentru București și, împreună cu Consiliul, vom stabili care este partea de subvenție pe care o vom acorda , a mai declarat Nicușor Dan.

Totodată, în urmă cu câteva zile, primarul Captalei a discutat tot despre problema gigacaloriei, anticipând o creștere semnificativă a acesteia.

“Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie (…).

Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a spus Nicuşor Dan pentru Europafm.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se scumpește căldura în Capitală. Câți bani vor plăti la iarnă bucureștenii în funcție de tipul de apartament

Maia Morgenstern, mesaj emoționant de 1 Decembrie: 'În România pot să îmi exprim identitatea, pot să fiu cine sunt: evreică, româncă, actriţă,...om'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Proiectul „Străzi deschise” este suspendat, după ce rata de infectare a depășit șase la mia de locuitori în Capitală. Nicușor Dan a făcut anunțul

Anunțul mult așteptat de români. Se majorează salariul minim! Anunțul făcut de Florin Cîțu: "Să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies