Când va avea România 70% din populație vaccinată împotriva Covid-19. Estimarea Organizației Mondiale a Sănătății

,

Organizația Mondială a Sănătății a făcut precizări clare despre momentul în care România va avea 70% din populație vaccinată. Când estimează OMS acest lucru?


In articol:

România a trecut de pragul de 6 milioane de persoane vaccinate împotriva Covid-19. Însă, OMS a făcut o estimare exactă despre momentul în care populația din țara noastră va fi vaccinată într-o proporție de 70%.

Organizația își propune promovarea vaccinării în țara noastră.

Când va avea România 70% din populație vaccinată împotriva Covid-19. Estimarea Organizației Mondiale a Sănătății

OMS a avut o ședință online cu Comitetul Național de Vaccinare (CNCAV) și Ministerul Sănătății, în care au analizat motivele pentru care rata de vaccinare este extrem de slabă în România, și asta pentru a căuta soluții pentru accelerarea imunizării în țara noastră.

Potrivit datelor furnizate de OMS, dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele șase săptămâni, România va ajunge în aproximativ 7 luni la 40% din populația vaccinată, iar în doi ani și jumătate, țara noastră va acoperi 70% din populație.

După cum se arată într-un comunicat al CNCAV: “studiile sociologice comportamentale și cercetările formative privind factorii determinanți și barierele ce țin de atitudinea cadrelor medicale față de vaccinare, arată că, în timp, intenția populației de a se vaccina a crescut în România.”

În comunicatul CNCAV de după ședința cu OMS se mai precizează că: “este necesar să ne asigurăm că și restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci și recomandă populației vaccinarea împotriva COVID-19.”  

Citeste si: Ultima ora! Măsuri radicale propuse de guvernul Cioloș în programul de guvernare: Certificatul verde obligatoriu pentru orice activitate

Chiar dacă în comunicat se vorbește despre: “eforturile depuse de guvern, CNCAV și de Ministerul Sănătății în a monitoriza nivelul vaccinării în județe și inovațiile legate de implicarea medicilor de familie și a asistenților

medicali în îmbunătățirea vaccinării la populația vârstnică din mediul rural”, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță a declarat anterior că instituția sa nu avut niciun fel de fonduri pentru a promova vaccinarea, în timp ce Arafat a precizat ieri că se propune sancționarea cadrelor medicale care sunt împotriva vaccinării.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că se va implica în dezvoltarea unor strategii de comunicare, pentru a promova campania de vaccinare în România.

România a depășit pragul de 6 milioane de persoane vaccinate

CNCAV a anunțat în această după amiază că România a depășit pragul de 6 milioane de persoane imunizate cu cel puțin o doză. De la începutul valului patru al pademiei numărul persoanelor care primesc prima doză de vaccin a crescut la peste 25 de mii.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească rapid soluții pentru a stopa creșterea cazurilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească...

Meteorologii avertizează: polei și vânt în 6 județe

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători: ”O să vedem o scădere legitimă a numărului de cazuri” Românii s-ar putea bucura de...

Bilanț coronavirus 18 octombrie 2021: Alte 261 de decese! Rată de pozitivare a testelor de aproape 30%

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies