Când se văd cel mai bine Perseidele în 2022. Au mai rămas doar câteva zile

,
cand se vad perseidele 2022

Perseidele 2022, un adevărat spectacol pe cer 

[Sursa foto: unsplash]

Pasionații de astronomie numără zilele până când vor putea urmări pe cer spectacolul Perseidelor. Iată când se văd cel mai bine Perseidele în 2022 și în ce locuri trebuie să meargă cei care vor să le observe.


In articol:

În fiecare an, Perseidele oferă un adevărat spectacol pentru cei care își fac timp pentru a le observa.

Este vorba despre așa numitele „stele căzătoare” care pot fi urmărite cu ochiul liber. Iată pe ce dată se văd cel mai bine Perseidele în 2022.

Perseide 2022. Când se pot vedea Perseidele în acest an? 

Cu toate că Perseidele sunt active încă de la jumătatea lunii iulie și până spre finalul lui august, mai exact în perioada 17 iulie-26 august 2022, există o singură noapte în care acestea se pot vedea cel mai bine. În anul 2022, spectacolul Perseidelor va avea loc în noaptea de 12 spre 13 august, la ora 04 TLR, acesta fiind momentul maxim de activitate.

Specialiștii în astronomie spun că atunci când cerul este senin și nu există alte lumini artificiale se pot observa chiar și 100 de meteori pe oră. Cu toate acestea, în general, numărul lor ajunge la 60-70 pe oră.

Citeste si: Perseide 2022. Ce sunt, de fapt, Perseidele și când apar pe cer. Fenomenul spectaculos care poate fi urmărit cu ochiul liber

Cât de important este locul din care sunt urmărite Perseidele? 

Pentru a urmări Perseidele nu este nevoie de o aparatură specială, ci ele pot fi văzute cu ochiul liber, doar privind cerul. Totuși, există câteva lucruri de care ar trebui să țină cont cei care vor să vadă cât mai multe Perseide. 

Mai exact, locul din care sunt urmărite Perseidele are o importanță majoră. Sunt recomandate spațiile întunecate, lipsite de lumini artificiale. Perseidele se văd cel mai bine în zonele rurale sau la munte, în special la altitudini mari. Cei de la orașe, acolo unde sunt foarte multe lumini artificiale, pot observa un număr mic de Perseide, între 10 și 20 de meteori pe oră.

perseide 2022

Perseidele se văd cel mai bine în regiunile de munte 

[Sursa foto: unsplash]

Ce se va vedea pe cer în noaptea de 12 spre 13 august? 

Cei care își vor face timp să privească cerul în noaptea de 12 spre 13 august pot admira Perseidele. Mai exact, acestea sunt descrise ca fiind o dâră luminoasă ce durează mai puțin de o secundă și care poate fi văzută printre stele, potrivit astro-urseanu.ro.  În limbaj popular, oamenii le numesc „stele căzătoare”, ele fiind, de fapt, particule care intră în atmosfera Pământului și la frecarea cu aerul emit o lumină.

Deși multe persoane spun despre spectacolul Perseidelor că este asemenea unei ploi de stele, specialiștii afirmă că există o diferență mare între cele două. Dacă în momentul maxim de activitate al Perseidelor pot fi observați până la 100 de meteori pe oră, în cazul unei ploi de stele se observă mii de meteori pe oră.

În 2022, Perseidele vor putea fi observate cu ceva mai multă dificultate având în vedere că fenomenul se suprapune cu Luna Plină.

Citeste si: Solstițiul de vară 2022: Ritualuri pentru sănătate și spor care se fac în cea mai lungă zi din an

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ora de iarnă 2022. Când revin românii la ora de iarnă. Momentul când ceasurile se dau o oră înapoi

Petre Daea dă asigurări: Caşcavalul nu va ajunge la 100 de lei/kilogram

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Calendar ortodox 30 septembrie 2022: Zi de sărbătoare în calendarul creștin! Vineri e ziua tuturor celor ce poartă acest nume. Rugăciune pentru vindecarea de patimi grele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies