Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

,
medici

Cand se termină pandemia de Covid-19?

[Sursa foto: PixaBay]

Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anuțat când se va termina pandemia de coronavirus.


In articol:

Cea mai așteptată informație despre COVID a fost dezvăluită. Reprezentanții OMS au anunțat când va lua sfârșit pandemia de coronavirus.

medici

Reprezentanții OMS au anunțat când va lua sfârșit pandemia de coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunțul de ultimă oră făcut de Kalus Iohannis despre vacanța elevilor! Când se întorc elevii în clase

Când se va termina pandemia de coronavirus?

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat când se va pune capăt pandemiei. Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a dezvăluit totul la "Summitului mondial asupra sănătăţii", care a aut loc duminică.

Așadar, Tedros Adhanom Ghebreyesus a dezvăluit că pandemia de coronavirus se va termina  „când lumea va alege să-i pună capăt”.

Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susține că în prezent, „toate instrumentele” sunt de acum disponibile pentru combaterea virusului.

Citeste si: Noile restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Lista completă a măsurilor a fost publicată în Monitorul Oficial- Document

„Pandemia va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, este în mâinile noastre, avem toate instrumentele care ne sunt necesare”, a comentat directorul general al OMS în cursul unei conferinţe la Berlin. Acesta şi-a exprimat regretul că până în prezent „lumea nu a utilizat aceste instrumente cu înţelepciune”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a ținut să puncteze că cu „aproape 50.000 de decese pe săptămână” în lume, „pandemia este departe de a se termina”. Şeful OMS a făcut aceste declarații în cursul ceremoniei de deschidere a „Summitului mondial asupra sănătăţii”, un eveniment anual care reuneşte profesionişti şi politicieni la Berlin.

Cât din populație trebuie să fie vaccinată?

Mai mult, OMS şi-a stabilit ca obiectiv ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârşitul anului şi 70% până la mijlocul anului 2022. Tedros critică cu regularitate acapararea vaccinurilor anti-COVID de către ţările bogate.

„Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni”, a afirmat el la Berlin.

Citeste si: Ultimă oră! De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Raed Arafat a făcut anunțul

Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că țările care au atins deja obiectivul de

40% – inclusiv toate ţările din G20 –  trebuie să-şi cedeze locul în livrarea vaccinurilor dispozitivului internaţional Covax şi Fondului african pentru achiziţionarea vaccinurilor (Avat) înfiinţat de Uniunea Africană.

Cât despre producătorii de vaccinuri, ei „trebuie să împartăşească know-how-ul, tehnologia şi licenţele, precum şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ultimă oră! De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Raed Arafat a făcut anunțul

iPhone-urile angajaților de la Departamentului de Stat SUA au fost spionate de israelieni: Tehnologia este una nemaiîntâlnită

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Se impune carantina de noapte în toată țara! Cine va putea circula după ora 22:00 și în ce condiții

Loteria vaccinării: A patra extragere are loc pe 24 octombrie. Data limită a înscrierilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies