Calendar ortodox duminica, 1 august 2021. Credinciosii cinstesc doua mari sarbatori crestin-ortodoxe! Ce rugaciune pot rosti in aceasta zi!

,
sarbatoare 1 august 2021
Sarbatoarea Scoaterii Sfintei Cruci, pe 1 august 2021[Sursa foto: doxologia.ro]

Potrivit calendarului ortodox, credinciosii praznuiesc in a cea de-a sasea duminica dupa Rusalii, doua mari sarbatori!


In articol:

In fiecare an la data de 1 august, Biserca Ortodoxa praznuieste marea sarbatoare a Scoaterii Sfintei Cruci precum si Inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului. Si tot in aceasta zi, care a picat de aceasta data duminica, a sasea dupa Rasalii, sunt pomeniti si Sfintiii sapte Mucenici Macabei: Avim, Antonie, Gurie, Eleazar, Evsevona, Ahim si Marcel; Sfintii noua Mucenici care au marturisit in Perga Pamfiliei: Leontie,

Attu, Alexandru, Chindeu, Mnisiteu, Chiriac, Mineu, Catun si Evcleu; Sfantul Papa cel Tanar; Sfantul Mucenic Eleazar; Sfantul Mucenic Chiriac; Sfantul Mucenic Teodor; Sfantul Mucenic Polieuct; Sfintii Mucenici Mini si Mineu.

Calendar ortodox, 1 august 2021: Ce semnifica Scoaterea Sfintei Cruci

In fiecare an la data de 1 august, Biserica Ortodoxa se savarseste slujba dedicata Scoaterii Sfintei Cruci. Aceasta sarbatoare a fost stabilita cu ani in urma din dorinta comuna a credinciosilor ortodocsi greci si a celor rusi, pentru a praznui in acealsi timp biruinta pe care au repurtat-o rusii impotriva bulgarilor si grecii impotriva sarazinilor. Astfel, pe 1 august, la Constantinopol era scos in procesiune lemnul Sfintei Cruci din Palatul Imperial care era purtat pana la Catedrala Sfanta Sofia. Si se obisnuiau sa se realizeze procesiuni pentru ca oamenii sa fie feriti de necazuri si boli grave.

sarbatoare 1 august 2021
Scoaterea Sfintei Cruci se sarbatoareste la 1 august in fiecare an[Sursa foto: doxologia.ro]

Tot la data de 1 august se praznuieste si Inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului, care va dura vreme de doua saptamani, cand credinciosii vor posti si se vor ruga intens.

Urmand ca pe 15 august sa sarbatoreasca marele praznic al Adormirii Fecioarei Maria.

Citeste si: Schimbarea la Față a Domnului 2021: Tradiții și superstiții. Ce să NU faci în această zi de sărbătoare!

Calendar ortodox, 1 august 2021: Rugaciunea Sfintei Cruci

"Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul.

Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:
Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: Sfântul Pantelimon rugăciune. Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

// Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla // Când se serbează și cine a fost Sfânta Teodora de la Sihla

SĂRĂCIREA timișorenilor: după ce a anunțat TRIPLAREA impozitelor pentru HORECA, Fritz vrea să scumpească și căldura

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Sarbatoare mare in calendarul ortodox SAMBATA, 31 iulie 2021. Ce Sfinti sunt praznuiti in ziua in care se lasa sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului! Rugaciunea care se...

Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies