Calendar ortodox 12 iunie 2021. Crestinii ortodocsi cinstesc astazi un mare Sfant facator de minuni si grabnic ajutator al celor slabi!

,
calendar ortodox 12 iunie 2021
Calendar ortodox 12 iunie 2021: Sfantul Onufrie cel Mare, mare facator de minuni.[Sursa foto: doxologia.ro]

Astazi, 12 iunie 2021, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Onufrie cel Mare, grabnic ajutator al oamenilor slabi!


In articol:

Potrivit calendarului crestin-ortodox, in fiecare an in ziua de 12 iunie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Onufrie cel Mare, mare facator de minuni si protector al celor slabi ce au nevoie de putere pentru a iesi din necazuri si suferinte. Si tot in aceasta zi sunt pomeniti si Sfantul Petru Antonitul, Sfanta Mucenita Antonina, Sfantul Ioan ostasul, Sfantul Cuvios Zinon, Sfantul Cuvios Iulian.

Anul acesta aceste praznice au picat in prima sambata dupa Inaltarea Domnului si nu sunt marcate in calendarul crestin ortodox cu cruce neagra sau rosie, insa credinciosii pot inchina rugaciuni sfintilor praznuiti pentru a primi binecuvantare si ajutor.

Cine a fost Sfantul Onufrie cel Mare?

Conform crestinortodox.ro, Sfantul Onufrie cel Mare a vietuit in jurul anilor 350-400 dupa Hristos, in desertul Egiptului. Acesta a venit pe lume dupa staruinta rugaciunilor parintilor sai, iar dupa ce a fost botezat in religia crestina, parintii sai l-au dus la manastire, pentru a fi crescut si educat in voia lui Dumnezeu. Peste ani, Sfantul Onufrie decide sa plece de la manastire si sa traiasca in desertul Egiptului, unde l-a intalnit pe batranul sihastru Ieremia, care l-a indrumat catre o pesterea, unde avea sa vietuiasca singur, in rugaciune si post aspru.

Vreme de 70 de ani Sfantul Onufrie a trait singur si nevoindu-se, in arsita zilei si in frigul noptilor si luptand mereu cu ispitele si demonii. In cele din urma, cand a ajuns ca inima sa se intareasca in dragostea pentru Dumnezeu, un inger trimis din ceruri a inceput sa ii aduca paine pentru a se putea hrani, iar langa pestera sa a crescut un palmier care rodea curmale si i-a aparut si un izvor cu apa pentru a-si potoli setea.

Sfantul Onufrie a trecut la cele vesnice in timp ce a fost vizitat la pestea sa de catre Sfantul Pafnutie, ce fusese trimis de Dumnezeu tocmai in acele clipe de final.

calendar ortodox 12 iunie 2021
Sfantul Onufrie cel Mare este praznuit la data de 12 iunie.[Sursa foto: doxologia.ro]

"Lepadand toata grija lumeasca pentru a ne darui lui Dumnezeu, nu mai simtim nici foame, nici sete, nici vreo alta slabiciune. Si atunci cand unul dintre noi doreste cu nostalgie sa revada oamenii, ingerii il duc, prin mijlocirea vedeniei, in rai, unde se vede atat de patruns de lumina dumnezeiasca, incat uita de toate greutatile sale si se intoarce cu mult mai mare putere la asceza sa",

a rostit Sfantul Onufrie inainte de a trece la viata vesnica, potrivit crestinortodox.ro
Dat fiind ca si-a petrecut mare parte din viata in pustiul Egiptului, Sfantul Onufrie a fost consemnat in istoria Bisericii crestine drept un mare model al sihastrilor.

Citeste si: Calendar ortodox 11 iunie 2021. Astazi este praznuit un mare Sfant, facator de minuni si vindecator de boli grave! Iata ce rugaciune puternica se rosteste azi!

Citeste si: Inaltarea Domnului, 10 iunie 2021. Ce anume nu trebuie sa faceti pentru a va merge bine tot restul anului!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar ortodox 11 iunie 2021. Astazi este praznuit un mare Sfant, facator de minuni si vindecator de boli grave! Iata ce rugaciune puternica se rosteste azi!

Viktor Orban refuză banii din PNRR-ul Ungariei, dacă UE pune condiții privitoare la legea anti-LGBT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Inaltarea Domnului, 10 iunie 2021. Ce anume nu trebuie sa faceti pentru a va merge bine tot restul anului!

Calendar ortodox 9 iunie 2021. Astazi, in Ajunul Inaltarii Domnului, este praznuit un mare Sfant, facator de minuni!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies